Terug naar het overzicht

04 september 2021

Waarom hebben uw werknemers Microsoft Teams-training nodig?

Tegenwoordig is het moeilijk voor te stellen dat een organisatie werkt zonder effectieve communicatie. Een team voorzien van een effectieve samenwerkingstool moet een prioriteit zijn om een ​​omgeving te creëren waarin medewerkers succesvol met elkaar kunnen communiceren.

Vandaag zullen we u door de belangrijkste functies van het platform leiden en uitleggen hoe u ze kunt gebruiken om het voor uw teamleden gemakkelijk te maken om met elkaar te communiceren.

Microsoft Teams-chat

Het is belangrijk om te weten dat Microsoft Teams wordt geleverd met een chat. Het is vermeldenswaard dat het voordeel van het gebruik van chat is dat u en uw teamleden snel kunnen communiceren zonder dat u e-mail of een telefoontje nodig heeft.

Met Microsoft Teams-chat kunt u privéchats tussen teamleden organiseren en kunnen gebruikers nieuwe mensen naar een bestaande chat brengen.

Terwijl u via berichten met chatleden communiceert, kunt u ook emoties in gesprekken opnemen. Dus andere teamleden kunnen je gevoelens zien.

Een team van externe medewerkers samenstellen

Een ander belangrijk ding dat Microsoft Teams goed doet, is dat het bedrijven helpt faciliteren die werken op afstand mogelijk maken.

Het is mogelijk om kanalen te creëren en te beheren voor externe teamwerkers binnen Microsoft Teams. In feite kan een Microsoft Teams-kanaal worden gemaakt voor bepaalde zakelijke taken.

Het platform wordt geleverd met de Office 365-softwaresuitebestanden, zodat het delen van bestanden ook snel en eenvoudig maakt. Eenmaal op het platform zult u het gemakkelijk vinden om de bestanden te delen, bestanden te openen, wijzigingen aan te brengen in bestanden, bestanden op te slaan en vele andere dingen te doen, zodat elk lid van uw externe team toegang heeft tot uw bestanden op het platform.

Microsoft Teams-vergaderingen

Als uw organisatie de neiging heeft om regelmatig een teamvergadering te houden, kunnen teamleden met de optie Vergaderingen samenwerken en vragen bespreken in een meer visuele groepsomgeving, waar u uw scherm met andere leden kunt delen.

Om te beginnen, moet u een vergadering opzetten. Zodra er een nieuwe vergadering is gemaakt, kunt u mensen uitnodigen om deel te nemen aan de gebeurtenis door een tijd en datum in een agenda te selecteren om uw vergaderingen te boeken. Dit bewaart een specifieke datum en tijd voor alle teamleden waar ze op de hoogte worden gesteld wanneer een vergadering zal worden gehouden.

Het is vermeldenswaard dat Microsoft Teams-vergaderingen een deelknop hebben, waarmee de presentator zijn monitor kan delen met alle leden van die vergadering. Hier zien alle teamleden wat er op uw scherm staat, waardoor het gemakkelijk is om te begrijpen waar u het over heeft of presenteert.

Als u meer wilt weten over hoe Microsoft Teams-training een grote bijdrage kan leveren aan het succes van uw bedrijf, neem dan vandaag nog contact met ons op. Bij ALTA-ICT staan ​​we altijd klaar om uw medewerkers te voorzien van effectieve trainingsoplossingen om u te helpen het meeste uit uw Microsoft Teams te halen. Voor meer informatie kunt nu ons Microsoft 365 Online Training pagina bekijken.

Bron: directionstraining

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.