Terug naar het overzicht

19 augustus 2023

SharePoint-ondersteuning voor gebruikerslabels

De nieuwste update introduceert een preview van verbeterde ondersteuning voor labels die zijn geconfigureerd voor gebruiker-gedefinieerde machtigingen. Laten we eens kijken naar de cruciale veranderingen en wat dit betekent voor het gebruik van Office in combinatie met SharePoint en OneDrive.

1. Belangrijke Wijzigingen en Ondersteuning

Er is nu beperkte ondersteuning voor dergelijke labels, wat betekent dat documenten die met deze machtigingen zijn gelabeld en geüpload naar SharePoint of OneDrive nu beter kunnen worden verwerkt:

  • Documenten kunnen nu geopend en bewerkt worden in Office voor het web.
  • Het label wordt weergegeven in de gevoeligheidskolom.
  • Het versleutelde bestand verschijnt in de zoekresultaten wanneer gezocht wordt op het label ID.

2. Beperkingen in Office voor het Web

Hoewel deze labels nu zichtbaar zijn in Office voor het web, is er een huidige beperking:

  • Gebruikers kunnen deze labels momenteel niet toepassen in Office voor het web.
  • Als een dergelijk label is geselecteerd, krijgen gebruikers een melding waarin ze worden geïnstrueerd het label toe te passen met een desktop-app.

Bovendien kunnen de inhoud van deze gelabelde documenten momenteel niet worden gecontroleerd op zoekfuncties, gegevensverliespreventie of eDiscovery.

3. Ondersteuning voor AutoSave en Samenwerken

Als je gebruik wilt maken van AutoSave en co-authoring voor deze versleutelde bestanden met een desktop-app, zijn er specifieke eisen:

  • Voor Windows: Minimaal versie 16.0.16327 van Current Channel (Preview) of minimaal versie 16.0.16414 van de Beta Channel.
  • Voor macOS: Minimaal versie 16.51 van Current Channel (Preview) of van de Beta Channel.

Let op

Wanneer je oudere versies gebruikt en co-authoring is geactiveerd voor jouw tenant, worden AutoSave en co-authoring tijdelijk uitgeschakeld voor documenten nadat gebruikers een gevoeligheidslabel hebben toegepast dat is geconfigureerd met gebruiker-gedefinieerde machtigingen, of wanneer ze de machtigingen wijzigen. Echter, na het sluiten van het document en een wachttijd van 10 minuten, zijn deze functies weer beschikbaar.

Conclusie

De nieuwste updates bieden zeker voordelen en verbeteringen, maar het is essentieel om rekening te houden met de huidige beperkingen. Door continu te werken aan updates en versies, zet Microsoft stappen voorwaarts naar een nog gebruiksvriendelijker systeem.

Brons: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.