9 Praktische tips voor het verbeteren van de Office 365 Beveiliging

Office 365 is de toonaangevende cloudservice van Microsoft, gericht op online bedrijven en individuen. Deze suite is voornamelijk ontwikkeld om de samenwerking en productiviteit binnen jouw organisatie te versterken. Het omvat basis Office-applicaties en andere diensten zoals Exchange Online, SharePoint Online, Outlook, Microsoft Teams en nog veel meer.

Met het volledige Office 365-pakket kunnen bedrijven hun activiteiten online brengen. De suite kan enorme hoeveelheden gegevens bevatten, en dit vormt een groot probleem. Namelijk, in het huidige zakelijke landschap is het beschermen van gevoelige gegevens en het waarborgen van de beveiliging van cloudgebaseerde applicaties essentieel.

Office 365 vereist robuuste bescherming om vertrouwelijke informatie te waarborgen en te verdedigen tegen cyberdreigingen. Ondanks het feit dat het diverse beveiligingsfuncties en toegang tot beveiligingsinstellingen voor individuele apps biedt, laat de suite in nogal wat gebieden te wensen over.

Daarom is het belangrijk dat bedrijven manieren vinden om de bescherming van Office 365 te verbeteren, hetzij door optimaal gebruik te maken van de native functies of door het aanwerven van externe oplossingen.

In dit artikel ontdekken we negen effectieve manieren om de bescherming van Office 365 te verbeteren, om zo de beveiligingspositie van jouw organisatie te versterken en de data integriteit te handhaven.

1. Vervang Legacy Authenticatie door Multi-Factor Authenticatie (MFA)

Het vervangen van de zogenaamde “legacy” authenticatieprotocollen is cruciaal aangezien ze verouderd zijn en vaak de oorzaak zijn van onbevoegde toegang tot Office 365. In plaats daarvan is MFA, oftewel Multi-Factor Authenticatie, een van de meest baanbrekende authenticatiemethoden die de beveiliging van je Microsoft-account aanzienlijk verbetert.

2. Creëer Data Loss Prevention (DLP) beleid

Data Loss Prevention, oftewel DLP, behoort tot de beste maatregelen die je kan treffen om het risico op dataverlies in Office 365 te beperken. Hiermee kan je gevoelige informatie identificeren en beschermen, en ervoor zorgen dat gebruikersaccounts deze niet onbedoeld delen binnen de suite.

3. Activeer Advanced Threat Protection (ATP)

Advanced Threat Protection, of ATP, is Microsoft’s service om communicatie te filteren. ATP kan de meeste geavanceerde bedreigingen detecteren en preventieve maatregelen nemen, waaronder phishing,aanvallen, ransomware-aanvallen en andere soortgelijke malware.

4. Update en patch de Office 365 Suite regelmatig

Door het regelmatig updaten en patchen van de Office 365-suite blijft je software beschermd tegen bekende kwetsbaarheden en exploits, wat hackers beperkt in hun mogelijkheden.

5. Voer Veiligheidsbewustzijnstraining uit

Veiligheidstrainingen zijn essentieel om je medewerkers bewust te maken van de risico’s en hen te leren hoe ze veiliger kunnen werken.

6. Implementeer Mobile Device Management (MDM)

Mobile Device Management, oftewel MDM, is een uitstekende manier om de beveiliging van mobiele apparaten die toegang hebben tot Office 365 te waarborgen.

7. Monitor en controleer regelmatig de activiteit van Office 365

Met de Unified Audit Log functie kan je snel mogelijke beveiligingsinbreuken identificeren en maatregelen nemen om risico’s te beperken.

8. Stel veilige externe sharing-instellingen in.

Office 365 maakt het mogelijk om bestanden te delen en samen te werken met externe partners en klanten, maar dit brengt ook risico’s met zich mee. Het is daarom cruciaal om de veilige deelinstellingen te configureren.

9. Maak gebruik van data-encryptie

Encryptie biedt een extra beveiligingslaag, zelfs bij ongeautoriseerde toegang. Het maakt je gegevens onleesbaar, waardoor ze nutteloos worden voor dreigingsactoren.

Conclusie

Het verbeteren van de Office 365 bescherming is een essentieel aspect van het onderhouden van een veilige en productieve digitale werkplek. Gelukkig biedt Office 365 tal van beveiligingsmogelijkheden en functies om je hierbij te helpen. Het vereist echter een grondig begrip van hoe deze functies werken om de toolbox ten volle te benutten.

Dit artikel helpt bij het blootleggen van de functies die elk bedrijf en elke organisatie moet gebruiken om de bescherming van hun suite te verbeteren.

Bij ALTA-ICT begrijpen we het belang van een veilige Office 365-omgeving.

Met onze expertise en diensten kunnen we je helpen bij het aanpakken van beveiligingsproblemen en het verbeteren van de algehele bescherming. Of het nu gaat om het instellen van Multi-Factor Authenticatie of het uitvoeren van Security Awareness Training, we zijn hier om te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw Office 365-veiligheid naar een hoger niveau tillen.