Terug naar het overzicht

11 juli 2023

ALTA-ICT: haal in 3 stappen het maximale uit Microsoft 365

Welkom in de ALTA-verse. Met ALTA-ICT stap je in onze dynamische wereld waar we samen de kracht van Microsoft 365 ontketenen. Zo nemen we jouw bedrijfsprocessen onder handen en stuwen we de efficiëntie omhoog. Met onze mix van Microsoft-expertise, migratievaardigheden en een servicedesk brengt ALTA-ICT jou gemakkelijk naar de cloud. De potentie van Microsoft 365 voor jouw bedrijf ontdekken we samen. In deze blog lichten we toe hoe je in 3 stappen het maximale haalt uit een migratie naar Microsoft 365.

Controle over je processen

Het is begrijpelijk dat je als directeur van een organisatie niet altijd helder hebt of bedrijfsprocessen goed verlopen. Én of ze niet beter kunnen. Dat je daarmee worstelt is logisch. Het is tijd die je liever besteedt aan het runnen van je bedrijf. Daarom helpen wij met het analyseren van je huidige tools en processen. Daarna volgt een oplossing op maat. Of het nou data recovery betreft, het voldoen aan ISO-veiligheidsnormen of een optimale integratie met Teams: op ons kun je rekenen.

Stapsgewijs werken

1. Intelligent inrichten – Zie de potentie

We beginnen het avontuur door met jou in gesprek te gaan. Begrip voor jouw organisatie, de cultuur en jouw wensen zijn het startpunt. We brengen eerst je IT-omgeving in kaart. Qua gebruikersaccounts, configuraties, opslaglocaties en softwarelicenties. Moeten er nieuwe accounts worden gemaakt of oude gesynchroniseerd? En hoe gaat de authenticatie hiervan lopen? Samen met jou kijken we welke functionaliteiten waardevol zijn voor jouw bedrijfsactiviteiten en maken we een migratieplan.

2. Optimaal implementeren – Betreed de wereld van Microsoft 365

Om het gemaakte plan optimaal te implementeren werken we in Autotask. Daar komen urenregistraties, projectvoortgang en facturering samen voor bewaking van tijd en budget. Zo streven we naar een transparante en vlekkeloze migratie naar Microsoft 365, waarbij geen enkel stukje data verloren gaat. Oude en ongebruikte applicaties worden verwijderd, dat scheelt namelijk tijd en kosten voor de migratie. Alle benodigde onderdelen worden geïnstalleerd, geconfigureerd en de beveiligingsinstellingen worden toegepast.

3. Medewerkers faciliteren – Geef jouw team handvatten

Nu zijn het fundament, de beveiliging en bedrijfsspecifieke plug-ins en software gereed. Alleen hebben sommige medewerkers begeleiding nodig om de nieuwe omgeving effectief te gebruiken. Bij ALTA-ICT gaat alles over het laten draaien van jouw bedrijf. Daarom staan onze Microsoft-gecertificeerde trainers klaar om je team klaar te stomen met nuttige, interactieve trainingen. Dan kunnen de werkzaamheden in een mum van tijd weer opgepakt worden. 

Security voor middelgrote bedrijven

ALTA-ICT legt de focus vooral bedrijven vanaf 25 werknemers. Dat maakt een migratieplan goed schaalbaar en beter uit te voeren. Om deze organisaties optimaal te bedienen op het gebied van beveiliging, hebben we een beveiligingspartner als wapenfeit. Die faciliteert in bijvoorbeeld governance en compliance, maar ook beveiliging voor e-mail, back-ups en dataherstel. Zo helpen we middelgrote bedrijven met een maatwerk oplossing, en kunnen we organisatiebreed voorzien in beveiliging. Dat is óók ALTA-ICT.

ALTA-ICT voor jou

Bij ALTA-ICT bieden we jou dus drie onmisbare stappen om jouw business in zijn kracht te zetten. Microsoft 365 haalt het maximale uit jouw ICT-omgeving en processen. Combineer dat met een veilige infrastructuur en goed getrainde medewerkers. Zo leg je de basis voor een soepel en dynamisch functionerende organisatie. Met een verhoogde productiviteit, krachtige bescherming tegen dreigingen en meer werkcomfort.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.