Terug naar het overzicht

05 augustus 2023

Belangrijkste Redenen om uw Office 365 Migratie en Beheer uit te Besteden

In het hedendaagse digitale tijdperk kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun systemen en diensten naar de cloud te verplaatsen. Microsoft’s Office 365 staat centraal in deze verschuiving, en biedt bedrijven een scala aan tools om efficiënter te werken. Echter, de overgang naar dit platform kan uitdagend zijn. In deze blog belichten we de kernredenen waarom het uitbesteden van uw Office 365 migratie en beheer niet alleen verstandig, maar ook essentieel is voor een soepele en effectieve overstap.

Wat is Office 365 migratie en beheer?

Microsoft Office 365 migratie is een procedure die veel bedrijven tegenwoordig volgen om betere werkomstandigheden voor hun medewerkers te realiseren. Door te migreren naar Office 365 profiteren bedrijven van talloze functies en andere voordelen. Echter, migreren zonder dataverlies is bijna onmogelijk zonder professionele hulp.

Succesvolle migratie naar Microsoft Office 365 vereist vaak tussenpersonen die het juiste protocol volgen. Bijvoorbeeld, migratie adviesdiensten door EPC bieden uitgebreide hulp en consultancy voor bedrijven. Door uit te besteden besparen bedrijven tijd en moeite in onderzoek en kunnen zich richten op hun kernactiviteiten.

Waarom bedrijven naar Office 365 zouden moeten migreren

Outsourcing van Office 365 migratie stelt bedrijven in staat zich te richten op hun dagelijkse taken. Maar waarom is de migratie zelf zo cruciaal? Office 365 biedt een uniform platform voor medewerkers, waardoor ze niet voortdurend van toepassing hoeven te wisselen.

Binnen de Office 365 omgeving hebben medewerkers toegang tot tools zoals Microsoft Teams, Excel, SharePoint en meer. Bovendien kunnen werknemers overal ter wereld bestanden openen, wat de efficiëntie van thuiswerken verbetert. Ook biedt Office 365 betere beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie.

Redenen voor uitbesteding:

  1. Hoge complexiteit tijdens het migratieproces: Migratie naar Office 365 kan uitdagend zijn. Het uitbesteden aan professionals minimaliseert risico’s en uitdagingen.
  2. Snellere en efficiëntere migratie: Gespecialiseerde bedrijven kennen alle kneepjes van het vak waardoor de migratie soepeler verloopt.
  3. Minder kans op dataverlies: Door de complexiteit kunnen bedrijven gegevens verliezen. Uitbesteden minimaliseert dit risico aanzienlijk.
  4. Toegang tot ervaren professionals: Na migratie kunnen er vragen ontstaan. Professionals bieden dan de nodige ondersteuning.
  5. Beschikbaarheid van trainingsmateriaal: Sommige outsourcing bedrijven bieden ook trainingen aan over het gebruik van Office 365.
  6. Continue monitoring door het outsourcing bedrijf: Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over de follow-up na de migratie.

Conclusie

Samengevat is Microsoft Office 365 migratie een uitdagend proces dat het best kan worden overgelaten aan ervaren professionals. Het wordt daarom sterk aanbevolen voor bedrijven om deze cruciale stap uit te besteden. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner om u door dit proces te begeleiden, kan ALTA-ICT u daarbij helpen. Met onze expertise en ervaring in Office 365 migraties, zorgen we ervoor dat uw transitie soepel en efficiënt verloopt. Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen ondersteunen in uw migratieproject. Bezoek alta-ict.nl/migratie voor meer informatie en om met ons in gesprek te gaan.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.