Outlook-taken versus Microsoft to do: wat is beter?

Microsoft Outlook en Microsoft To Do zijn twee van de beste gratis taakbeheerders die beschikbaar zijn. Maar welke is over het algemeen beter? Ontdek het hier!

Microsoft heeft twee apps voor taakbeheer. Microsoft To Do is vooraf geïnstalleerd op Windows-computers en is ook online beschikbaar. De e-mail- en agendaclient, Outlook, bevat ook een robuuste takenfunctie.

Maar wat is beter voor het beheren van je takenlijst? De concurrentie is dichterbij dan je zou denken. In dit artikel worden Microsoft To Do en Microsoft Outlook als taakbeheer-apps vergeleken om erachter te komen welke de betere keuze is.

Microsoft To Do
Microsoft To Do

To Do, dat vroeger Wunderlist was, is een gratis app die bij Windows 10 en 11 wordt geleverd. U kunt Microsoft To Do ook openen in uw browser. Voor Outlook is de taakfunctie alleen beschikbaar in de premium desktop-app. In de gratis webversie integreert het in plaats daarvan met To Do.

Voor gehandicapten zijn beide vriendelijk voor de ingebouwde schermlezers van Windows. De tekst en pictogrammen van Outlook zijn kleiner. Dit kan frustrerend zijn voor mensen met een visuele beperking of behendigheidsproblemen. Maar u kunt ze vergroten in Windows-instellingen.

De standaardinstellingen van To Do zijn duidelijker en groter. Het gebruik van kleur en afbeeldingen over tekst maakt het ook gemakkelijker om scherp te stellen. Een mooi voordeel voor mensen met psychische problemen die de aandacht beïnvloeden. De vereenvoudigde menu’s maken ook de navigatie van de schermlezer sneller, omdat er minder te doorlopen is.

Microsoft Outlook
Microsoft Outlook

Beide apps hebben gratis mobiele versies voor Android en iOS. De apps zijn hetzelfde in termen van toegankelijkheid en bevatten veel van dezelfde functies als de desktopversies. Beide apps bevatten ook startpaginawidgets voor snelle toegang.

Maar het aspect Taken ontbreekt in de app-versie van Outlook. Alle items die in Taken zijn gemaakt, worden als gebeurtenissen naar de agenda gekopieerd. U kunt deze agendagebeurtenissen bekijken in de Outlook-app, maar u kunt geen voortgangsrapporten of andere takenspecifieke functies gebruiken.

Microsoft To Do
Microsoft To Do

Voor het gebruiksgemak heeft de lay-out van Outlook veel opties en meerlagige menu’s. To Do is veel gemakkelijker te leren en te beheren. Het gestroomlijnde ontwerp en de vereenvoudigde functies zijn gemakkelijk te navigeren. Het is eenvoudig, zelfs voor een beginnende computer.

Winnaar: Microsoft To Do

Bron: makeuseof