Terug naar het overzicht

25 juni 2023

Microsoft Intune introduceert MAM-ondersteuning voor Edge op Windows

Microsoft heeft de lancering aangekondigd van de service release van juni 2023 (2306) voor Microsoft Intune. Deze meest recente update introduceert Mobile Application Management (MAM) ondersteuning voor Microsoft Edge voor Business op Windows.

Wat is Mobile Application Management (MAM)?

Mobile Application Management (MAM) is een functie die organisaties in staat stelt om mobiele apps te beschermen en beheren, geïnstalleerd op tablets en smartphones. Het assisteert IT-beheerders in het beveiligen van bedrijfsgegevens op apparaten die niet zijn ingeschreven in een volledige MDM-oplossing.

De voordelen van MAM voor bedrijven

De MAM-functie, die lang verwacht werd door zakelijke klanten, ondersteunt app-beschermingsbeleid, app-implementatie, voorwaardelijke toegang en andere capaciteiten. Het stelt organisaties in staat om hun algehele beveiligingspositie te verbeteren en gevoelige gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang op Windows-pc’s.

MAM in werking

MAM biedt gebruikers van Microsoft Edge voor Business op persoonlijke Windows-apparaten een veilige toegang tot organisatorische gegevens met een aanpasbare gebruikerservaring.

Aan de slag met MAM

MAM voor Microsoft Edge voor Business op Windows is beschikbaar als een openbare preview voor organisaties. Klanten kunnen deelnemen aan de openbare preview door zich aan te melden op deze pagina.

Nieuwe update in Microsoft Intune

Microsoft heeft een nieuwe update uitgerold die IT-beheerders meer controle biedt over Windows-clientdriver- en firmware-update-installaties in Microsoft Intune.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.