Terug naar het overzicht

13 augustus 2023

Microsoft Office’s Frisse Transformatie: Het Nieuwe Thema

Microsoft, het toonaangevende technologiebedrijf, is momenteel druk bezig met het testen van een vernieuwd standaard Office thema. Dit nieuwe thema wordt volgende maand geïntroduceerd voor alle abonnees van Microsoft 365.

Introductie van het Aptos Lettertype

Na meer dan 15 jaar trouwe dienst maakt het bekende Calibri lettertype plaats voor Aptos. Dit nieuwe lettertype zal de nieuwe standaard worden voor populaire apps zoals Word, Outlook, PowerPoint en Excel. Maar wat maakt Aptos zo speciaal? Het is ontworpen om de leesbaarheid te verbeteren en past perfect binnen de moderne esthetiek die Microsoft nastreeft.

Een Verfrissende Kleurenpalet en Stijl

Naast de verandering van lettertype, introduceert Microsoft ook een geheel nieuwe kleurenpalet en stijlen. Dit betekent dat de standaarddocumenten die je maakt in Office een frisse, moderne uitstraling zullen hebben. De nieuwe stijl is niet alleen beperkt tot kleuren; zelfs de standaard lijngewichten worden geüpdatet om het design naadloos en hedendaags te maken.

Wat betekent dit voor Microsoft 365 Gebruikers?

Voor de trouwe gebruikers van Microsoft 365 betekent dit een overgang naar een meer gestroomlijnde en esthetisch aantrekkelijke ervaring. De wijzigingen in het thema zullen automatisch worden doorgevoerd, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het creëren van inhoud.

Conclusie

Microsoft blijft zich inzetten voor innovatie en verbetering. Met de introductie van het nieuwe Office-thema toont het bedrijf wederom zijn toewijding aan gebruikersgemak en moderne designprincipes. Bereid je voor op een frisse, nieuwe Office-ervaring volgende maand!

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.