Terug naar het overzicht

13 juli 2023

Preview van Microsoft Loop nu beschikbaar op iPad

Microsoft heeft een iPad-geoptimaliseerde versie van zijn Loop-app gelanceerd, die gratis te downloaden is via Test Flight. Microsoft Loop, een concurrent van Notion, werd voor het eerst geïntroduceerd in 2021.

Tegen het einde van het jaar had de softwaregigant aangekondigd dat Loop de privé-previewfase was ingegaan. In maart van dit jaar werd de openbare preview van de Loop-app onthuld, met workspaces, pagina’s en componenten die gesynchroniseerd konden worden over Microsoft 365.

Loop-app Nu Beschikbaar

De nieuw gelanceerde Loop-app is nu beschikbaar op meerdere platformen, waaronder iOS, Android en het web.

“We hebben jullie verzoeken luid en duidelijk gehoord: Loop is nu beschikbaar in preview op de iPad! Bedankt voor jullie waardevolle feedback! Ons team heeft met bliksemsnelheid gewerkt om jullie de iPad-versie van Loop te brengen”, kondigde Microsoft Loop aan op Twitter

Belangrijke punten om te noteren

  • Het is cruciaal om te beseffen dat toegang tot Loop met M365-accounts vereist dat de app binnen de betreffende organisatie wordt geactiveerd. Gebruikers worden gewaarschuwd als Loop niet is geactiveerd in hun organisatie tijdens het inloggen.
  • Met Loop ingeschakeld, navigeert de app automatisch naar workspaces en toont de nieuwste inhoud.
  • De recente versie van de Loop iPad-app ondersteunt geen digitale inkt.
  • Desalniettemin kunnen gebruikers de Apple Pencil en de Scribble-functie van de iPad gebruiken voor tekstinput in Loop

Microsoft Loop is een tool die gedeelde workspaces en unieke inhoudssegmenten biedt, bekend als Loop-componenten. Deze componenten kunnen worden gedeeld en ingebed in verschillende Microsoft 365-toepassingen.

Een belangrijk voordeel van Loop is de collaboratieve functionaliteit. Meerdere gebruikers kunnen gedeelde componenten bijwerken, waardoor synchronisatie wordt gegarandeerd, ongeacht waar ze zijn ingebed. Bijvoorbeeld, één persoon zou een component in een Outlook-email kunnen wijzigen en een ander in een Teams-chat; de laatste wijzigingen zouden tegelijkertijd op beide plaatsen worden weerspiegeld.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.