Terug naar het overzicht

16 augustus 2023

Copilot in Dynamics 365 Field Service: Update voor Frontline Werkers

Microsoft heeft onlangs een reeks innovaties aangekondigd voor hun “frontline worker” productlijn, waaronder een voorbeeld van Copilot in Dynamics 365 Field Service.

Communicatie Optimaliseren voor Frontline Werkers

Met behulp van een mix van Dynamics 365, Microsoft 365 apps, Microsoft Viva Connections en Microsoft Teams kunnen organisaties beter communiceren met hun frontline of shift werknemers. Dit wordt verder versterkt door de recentelijk gelanceerde Windows 365 Frontline, specifiek ontworpen voor gedeelde apparaten van frontline werknemers.

De Kern: Copilot in Dynamics 365

Microsoft kondigde de preview-fase aan van Copilot in Dynamics 365 Field Service. Deze functie kan gegevens van Outlook e-mails halen en relevante data zoals klantescalaties samenvoegen in conceptwerkorders. Dit is bijzonder handig voor managers die de stroom van hun werk willen controleren. Met de goedkeuring van managers kan een werkorder automatisch worden gesynchroniseerd met Microsoft Dynamics 365 Field Service.

De Mobiele Ervaring

Microsoft heeft ook de nadruk gelegd op de mobiele ervaring voor frontline technici. Technici kunnen nu stapsgewijze handleidingen krijgen met beelden en video’s. Daarnaast kunnen ze via de Teams mobiele app direct toegang krijgen tot experts in real time.

Andere Integraties en Aankondigingen

Bij het verkennen van het grotere plaatje benadrukte Microsoft hun samenwerking met ICONICS en Willow. Verder wordt de Dynamics 365 Field Service-app nu aangevuld met taken in Microsoft Viva Connections. Dit product wordt gebruikt voor bedrijfsberichten en zal binnenkort een nieuwe “Announcements” functie krijgen.

Afsluitende Gedachten

Microsoft zet zich duidelijk in om de communicatie en managementtools voor frontline werknemers te verbeteren. Met zoveel updates en aankondigingen blijft het bedrijf de behoeften van alle werknemers in het oog houden, waarbij ze speciale aandacht besteden aan diegenen op de frontlinie.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.