Terug naar het overzicht

07 april 2023

Ontdek de voordelen van de nieuwe Microsoft 365 Copilot AI-tool voor OneNote

Samen met andere Microsoft 365-apps werkt de Copilot AI-integratie van OneNote achter de schermen naast een zakelijke chattool.

Microsoft brengt een aantal AI-smarts naar zijn OneNote-applicatie in een poging om u te helpen gemakkelijker en sneller de inhoud te genereren die u nodig hebt. In een blogpost die woensdag 5 april werd gepubliceerd, onthulde OneNote-productmanager Greg Mace dat de Microsoft 365 Copilot AI-tool naar OneNote komt.

De Copilot-integratie voor OneNote is al aangekondigd voor andere Microsoft 365-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams, en combineert grote taalmodellen (LLMs) zoals Open AI’s GPT-4 met uw notities, agenda’s, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en andere gegevens. Als zodanig is de tool bedoeld om u op twee belangrijke manieren te helpen, aldus Microsoft.

Een geanimeerde afbeelding die laat zien hoe u Copilot kunt gebruiken om een takenlijst te maken in OneNote.

Een geanimeerde afbeelding die laat zien hoe u Copilot kunt gebruiken om een takenlijst te maken in OneNote.

Ten eerste zal de Copilot AI achter de schermen werken om te proberen u te helpen terwijl u werkt. Ten tweede biedt het een zakelijke chatfunctie waarmee u actief hulp kunt zoeken. Door met de software te chatten, kunt u deze vragen om bepaalde informatie te genereren op basis van vragen in natuurlijke taal. Het doel is om u tijd en moeite te besparen door meer alledaagse taken aan te pakken of repetitieve inhoud voor u te maken.

Microsoft gaf deze voorbeelden voor wat u Copilot in OneNote zou kunnen vragen om te doen, waaronder:

  • “Vat notities samen in opsommingstekens op een nieuwe pagina.”
  • “Genereer een lijst met onderwerpen en gesprekspunten die moeten worden behandeld in een jaarlijkse beleggersupdatevergadering.”
  • “Plan een voorjaarsreis naar Parijs voor mij, mijn partner en mijn twee tienerkinderen.”
  • “Ik begin een groothandel in koffiebonen en branderijen. Geef me 10 suggesties voor een bedrijfsnaam en visieverklaring.”

Als reactie hierop analyseert de AI uw onbewerkte notities, e-mails en andere gegevens en maakt automatisch de bijbehorende inhoud.

“Copilot in OneNote helpt je om met vertrouwen informatie te maken, vast te leggen, te organiseren en op te roepen,” zei Mace in de blogpost. “Als je notitiepartner gebruikt Copilot je prompts om plannen op te stellen, ideeën te genereren, lijsten te maken, informatie te organiseren en meer. Copilot kan bestaande tekst transformeren door samen te vatten, te herschrijven, op te maken en visuele context toe te voegen. Verhoog uw digitale notitieblok met natuurlijke taalopdrachten om uw notitieblok te reorganiseren, opmaak aan te passen en te markeren wat belangrijk is.”

Nu OpenAI’s ChatGPT de technische wereld opschudt, haasten bedrijven zich om op de kar te springen. Microsoft heeft al zijn eigen Bing AI-chattool onthuld die beschikbaar is in zijn Edge-browser. Het bedrijf heeft ook een Bing Image Creator die afbeeldingen ontwerpt op basis van tekstbeschrijvingen. Maar de echte test van AI zal zijn of het soepel kan integreren in de applicaties die u elke dag gebruikt en u kan helpen zonder inbreuk te maken op uw privacy, beveiliging en andere gebieden.

Mace richt Copilot voorlopig op zakelijke gebruikers en zei dat het werk van Microsoft met AI wordt beoordeeld op privacykwesties en andere potentiële problemen door een team van onderzoekers, ingenieurs en beleidsexperts. Het bedrijf gebruikt de Azure Content Moderation Stack om schadelijke inhoud te bewaken en te filteren en maakt gebruik van technologieën zoals InterpretML en Fairlearn om mogelijke gegevensbias te detecteren en te corrigeren, voegde Mace eraan toe.

Mace heeft geen specifiek tijdsbestek voor de OneNote Copilot-integratie onthuld. Maar Microsoft zei eerder dat het Copilot test met een kleine groep klanten om het product te verbeteren op basis van feedback en dat het Copilot de komende maanden naar al zijn productiviteits-apps zal brengen.

Bron: zdnet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.