Terug naar het overzicht

16 februari 2023

Microsoft Word, PowerPoint en Outlook komen met OpenAI tech vergelijkbaar met ChatGPT

Microsoft gaat in maart kunstmatige intelligentie demonstreren in Office.

Wat u moet weten

  • Microsoft zal naar verluidt in de nabije toekomst de OpenAI-integratie met de Office-suite demonstreren.
  • Het bedrijf heeft voorzichtige plannen om te pronken met kunstmatige intelligentie in Word, PowerPoint en Outlook, volgens een rapport.
  • Microsoft onthulde onlangs een nieuwe Bing aangedreven door ChatGPT die dramatische belangstelling heeft getrokken van het grote publiek en de media, waaronder 1 miljoen mensen die zich aanmelden om het binnen 48 uur uit te proberen.

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat ChatGPT en AI zullen integreren met Bing en de techgigant lijkt al klaar om kunstmatige intelligentie uit te rollen naar meer van zijn producten. Microsoft zal binnenkort OpenAI-technologie demonstreren in de Office-suite. In het rapport werden met name Word, PowerPoint en Outlook genoemd.

Microsoft zal naar verluidt in de komende weken gedetailleerd beschrijven hoe het van plan is om de AI-technologie van OpenAI en microsofts eigen Prometheus-model te integreren. Een aankondiging is “voorlopig” gepland in maart, aldus The Verge.

Het Prometheus-model is de eigen manier van Microsoft om het model van OpenAI te gebruiken. Wanneer het Prometheus-model in Bing wordt geïmplementeerd, kan de zoekmachine “relevantere, tijdige en gerichtere resultaten weergeven, met verbeterde veiligheid”, zoals uitgelegd door Microsoft.

Dat Microsoft AI gaat integreren in zijn producten is geen nieuwe informatie. Bedrijfsvoorzitter en CEO Satya Nadella heeft gezegd dat Microsoft in de toekomst kunstmatige intelligentie in al zijn producten zal integreren. De grote afhaalmaaltijd hier is de tijdlijn.

Een bron vertelde The Verge dat Microsoft de nieuwe Bing pas later deze maand zou onthullen, maar dat het bedrijf zijn plannen om te concurreren met Google heeft opgeschroefd. Bard, een concurrent van ChatGPT, werd de dag voor de Bing-aankondiging van Microsoft geplaagd en de dag na het AI-evenement van Microsoft in meer detail getoond.

De snelle toename van de interesse in ChatGPT heeft waarschijnlijk ook een rol gespeeld. Die chatbot bereikte naar verluidt in januari 100 miljoen gebruikers en vestigde groeirecords.

Google heeft mogelijk ook zijn aankondigingsplannen opgeschoven, gezien het feit dat een advertentie voor Bard een feitelijke fout bevatte die ertoe leidde dat het bedrijf 100 miljard aan aandelenwaarde verloor.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.