Terug naar het overzicht

18 februari 2022

7 Microsoft 365-apps waarvan je misschien niet weet dat ze bestaan

Met een programma zo krachtig als Microsoft kunnen bedrijfseigenaren campagnes op een efficiëntere manier organiseren en implementeren. De verschillende vestigingen zorgen voor connectiviteit binnen het bedrijf, waardoor communicatie en workflows een verbindende ervaring zijn. Het koppelen van alle Microsoft-programma’s aan elkaar is Microsoft 365, de startpagina van hun universum van functies. Aangezien Microsoft apps wilde bouwen die aan de behoeften van elke gebruiker zouden voldoen, zijn er misschien enkele functies waarvan u niet wist dat ze bestonden. En we zijn hier niet om te praten over Word, Excel en PowerPoint. We doken in de Microsoft 365 en vonden apps die de moeite waard zijn om dagelijks te bekijken en te gebruiken. Dit is wat we hebben gevonden:

1. Microsoft Bookings

Met deze handige dandy-functie kunnen klanten afspraken plannen met uw werknemers. In plaats van meerdere keren heen en weer te moeten e-mailen, kunnen ze online gaan en tijd blokkeren die u aan hen kunt besteden. Bookings bevat een aanpasbare webpagina die klanten kunnen gebruiken om de services van uw bedrijf te plannen of collega’s die vergaderingen binnen het bedrijf blokkeren. U kunt bijvoorbeeld vergaderingen met uw accountants plannen om facturering en budgettering te dekken, of prospects kunnen een vergadering met u plannen om meer te weten te komen over uw bedrijf en geleverde services. Om afspraken te beheren, is er een speciale agenda die eenvoudig de beschikbaarheid van uw werknemers op een professionele manier organiseert. Aangeboden op een mobiele app voor eenvoudige toegang, bevat het de lijst met klantcontacten en stuurt het geautomatiseerde herinneringen om no-shows te verminderen.

2. Microsoft Delve

Delve is een handig hulpmiddel waarmee je je Microsoft 365-profiel kunt beheren en tegelijkertijd de documenten kunt laten zien waaraan je collega’s werken. Het verandert nooit machtigingen, dus u ziet alleen bestanden waartoe u al toegang hebt. Uw privédocumenten worden niet door anderen ingezien en blijven veilig. Als u bestanden ziet die op u van toepassing zijn, gaat u verder en voegt u deze toe als favoriet of aan een specifiek bord, zodat u er gemakkelijk naar kunt terugkeren. Er is ook een zoekbalk om mensen, documenten of bepaalde borden te vinden. Deze functie is handig voor kleine bedrijven omdat u belangrijke documenten kunt opslaan die verloren kunnen gaan in de shuffle. U kunt ook de voortgang bijhouden van documenten die uw teamleden voor uw project invullen.

3. Microsoft Lists

Lijsten is een vrij vanzelfsprekende functie. Hoewel je misschien in de verleiding komt om deze app over het hoofd te zien, kan het in verschillende contexten een krachtig hulpmiddel zijn. In Lijsten kunt u werk bijhouden, informeren en visualiseren met uw team, allemaal op één plek. U kunt een checklist voor werknemers aan boord maken om ervoor te zorgen dat uw nieuwe persoon alle informatie heeft die hij of zij nodig heeft. Of als u een evenement organiseert, kunt u Lijsten gebruiken om een reisschema voor evenementen te maken.

Extra bonussen in de app zijn de conversie van een lijst die is gemaakt op basis van een Excel-bestand, of u kunt andere geïmporteerde documenten gebruiken om gegevens of voortgang bij te houden. U kunt ook regels maken om processen te automatiseren op basis van de door u vermelde gegevens, die u op de hoogte stellen als er wijzigingen zijn aangebracht. Deze flexibele functie, hoewel simplistisch, stelt MKB-eigenaren en werknemers in staat om meer georganiseerd te worden met hun werk en inhoud.

Groep zakenmensen die samen brainstormen in de vergaderruimte

4. Microsoft Power

Net als de zwaartekracht die ons universum bij elkaar houdt, zijn Microsoft Power-functies gebouwd om rijke bedrijfslogica en workflowmogelijkheden te bieden, allemaal om in een digitaal, geautomatiseerd proces te werken. Ze brengen uw bedrijf naar een nieuw niveau en bieden diensten die uw structuur organiseren om er professioneler uit te zien voor uw klanten, werknemers en uw aandeelhouders. Ze staan bekend als Power Apps, Power Automate en Power BI.

Power Apps

Omdat telefoons een van de gemakkelijkste manieren zijn om contact te maken met uw doelgroep, kunt u met Microsoft Power Apps een aanpasbare app voor uw bedrijf maken. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, krijgt u onmiddellijk tools om te leren hoe u een app kunt maken die het beste past bij de behoeften van uw bedrijf en uw klanten. U kunt uw gegevens invoegen via SharePoint of Excel om een app met drie schermen te maken, die verbinding maakt met andere cloudopslag zoals Google Drive of Dropbox. Als het je doel is om op een geheel nieuwe manier met je publiek in contact te komen, is dit de route die je moet nemen!

Power Automate

Met de efficiëntiefunctie van Microsoft, Power Automate, kunt u geautomatiseerde workflows maken tussen uw favoriete apps en services. Ze beschikken over de mogelijkheid om bestanden te synchroniseren, u en uw werknemers op de hoogte te stellen en gegevens overuren te verzamelen. U hebt controle over het hele workflowproces en kunt zelfs een kijkje nemen in de gegenereerde code om indien nodig aan te passen.

Power BI

Power BI, kort voor Business Intelligence, is gemaakt om bedrijfseigenaren te helpen gemakkelijker beslissingen te nemen op basis van het diepgaande gegevensinzicht dat BI biedt. U kunt gegevensrapporten maken die gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn, waardoor er geen ruimte is voor verkeerde interpretatie. Met deze datasets kunt u ze verbinden en promoten via organisatiekanalen, terwijl alles nauwkeurig en up-to-date blijft. Gezien hoe waardevol uw gegevens zijn, bevat BI beveiliging die blijft werken, zelfs als de informatie buiten uw organisatie wordt gedeeld via indelingen zoals Excel, PowerPoint of PDF.

Proficient young male employee with eyeglasses and checkered shirt, explaining a business analysis displayed on the monitor of a desktop PC to his female colleague, in the interior of a modern office

5. Microsoft Stream

Hoewel er veel sociale mediaplatforms zijn die live streamingdiensten aanbieden, is er geen enkele te vergelijken met Microsoft Stream. Je kunt niet alleen een live-evenement maken, je kunt ook verbinding maken met verschillende kanalen en groepen in het programma voor informatie en tips. Stream is een beveiligde videoservice waarmee u kunt beheren wie uw video-inhoud bekijkt en hoe breed u wilt dat de video binnen uw bedrijf wordt gedeeld. Voor organisatorische doeleinden kun je bepaalde video’s plaatsen in kanalen die je hebt gemaakt, zodat er geen informatie verloren gaat

6. Microsoft sway

Ben je het zat om saaie, onoriginele presentaties en nieuwsbrieven uit te delen? Microsoft Sway is een innovatieve en geheel nieuwe manier om uw hand-outs weer te geven. Van voorstellen tot persberichten, u kunt bestanden en documenten ontwerpen die worden geleverd met unieke visuals en overgangen om uw publiek betrokken en betrokken te houden. Met kant-en-klare sjablonen beschikbaar voor elk thema dat u nodig hebt, is het aanpassen van uw documenten aan uw bedrijf eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

7. Microsoft Visio

Het bedenken van contentideeën om uit te rollen voor uw bedrijf is één ding, maar het is de uitvoering die tijd en geld kost. Dat is waar Microsoft Visio om de hoek komt kijken. U kunt verschillende diagrammen maken, zoals stroomdiagrammen of organigrammen, om uw stappen voor een campagne te plannen of een plattegrond te maken voor het implementeren van sociale afstand op de werkplek. U kunt in realtime samenwerken met andere collega’s aan verschillende projecten om de productiviteit te verhogen en projecten op een efficiënte manier te voltooien.

Bonus app: Microsoft Vivia Insights

Terwijl de andere hulpprogramma’s bedoeld zijn om uw bedrijf van stroom te voorzien, kijkt Microsoft Viva Insights naar de algehele efficiëntie terwijl u werkt. Viva Insights helpt u te gedijen binnen uw bedrijf door gegevens op te nemen en aanbevelingen te doen om de productiviteit en het welzijn te verbeteren. U kunt persoonlijke inzichten, managerinzichten, leidersinzichten en geavanceerde inzichten krijgen, die allemaal verschillende bronnen bieden om uw werkdag en agenda productiever en effectiever te maken. Viva genereert een briefing e-mail via Outlook, u kunt uw gewoonten en vergaderingen dienovereenkomstig aanpassen om de meest productieve dag te produceren.

Bonus app: Microsoft Yammer

Terwijl Microsoft Teams een professionele omgeving biedt voor uw werknemers om projecten uit te voeren, is Microsoft Yammer een leuke manier voor uw werknemers om te communiceren en in contact te komen met hun collega’s. Net als bij andere sociale mediaplatforms kunt u verschillende reacties geven op berichten, reageren en zelfs beloningen geven. Je kunt ook betrokken raken bij andere community’s, virtuele evenementen maken en feedback ontvangen van geposte polls of quizzen. Het is een meer informele manier om contact te maken en in contact te komen met degenen met wie je werkt.

Bron: coretech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.