Terug naar het overzicht

13 augustus 2022

Nieuwe functies verbeteren Microsoft Teams voor Hybride en werken op afstand

In het afgelopen jaar heeft Microsoft meer dan 450 functies in Microsoft Teams geïntroduceerd om mensen te helpen synchroon en asynchroon te werken in hybride en externe werkomgevingen. In juli kondigde het bedrijf meer functies aan om de AI-aangedreven hybride werkervaring te verbeteren.  

Met Excel Live kunnen mensen bijvoorbeeld in realtime samenwerken aan werkmappen in Teams-vergaderingen Met Excel Live wordt het Microsoft Teams-vergadervenster zelf het canvas, zodat iedereen in de vergadering kan inspringen en een werkmap kan bewerken zonder ooit het vergaderscherm te verlaten.  

Microsoft heeft ook collaborative annotaties in Teams geïntroduceerd, waarmee alle deelnemers aan de vergadering kunnen tekenen, typen en reageren bovenop inhoud die in een vergadering wordt gedeeld met behulp van de Microsoft Whiteboard-toolset.  

Excel Live
Excel Live

Videoclip is een andere nieuwe functie in Teams waarmee gebruikers korte video’s kunnen opnemen, verzenden en bekijken. U kunt uw video vastleggen en vervolgens uw bericht direct bezorgen, en uw ontvanger kan het op zijn gemak afspelen.  

Microsoft kondigde ook de algemene beschikbaarheid aan van Teams Connect Shared Channels, waarmee gebruikers kunnen samenwerken met mensen binnen en buiten de organisatie in één gedeelde ruimte waar iedereen kan chatten, vergaderen, delen, bestanden co-auteur zijn en samen apps kunnen ontwikkelen.  

Voor meer informatie over Microsoft Teams of andere Microsoft 365-toepassingen, bel ALTA-ICT. Laat onze IT-consultants je helpen je investering in Microsoft 365 te maximaliseren.

Bron: 2wtech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.