Terug naar het overzicht

12 augustus 2022

Microsoft Teams voorkomt dat je alleen zit in een vergadering

“Verouderde” Microsoft Teams-vergaderingen worden verbroken

Eindeloos wachten tot andere mensen deelnemen aan je Microsoft Teams-vergadering kan binnenkort een stuk minder vervelend zijn dankzij een nieuwe update die binnenkort komt.

De videoconferentieservice werkt aan een functie die automatisch een einde maakt aan wat het ‘muffe’ Microsoft Teams-vergaderingen noemt.

Dit zou een einde moeten betekenen aan het ongemakkelijke voorval wanneer gebruikers naar een vergadering komen die al is geannuleerd of uitgesteld, of gewoon op het verkeerde moment of op de verkeerde datum verschijnen.

Microsoft Teams-vergadering eindigt

In zijn inzending over de officiële Microsoft 365-roadmap, merkt het bedrijf op dat als een gebruiker de enige deelnemer is aan een vergadering die is geïdentificeerd als “verouderd” (zoals in, niemand anders de uitnodiging heeft geaccepteerd of heeft gezegd dat ze zullen deelnemen), ze een dialoogvenster zien waarin wordt gevraagd om de oproep te beëindigen of de melding te sluiten.

Als er geen actie wordt ondernomen, wordt de vergadering automatisch beëindigd.

Het item merkt op dat de functie nog steeds “in ontwikkeling” is, maar heeft een verwachte lanceringsdatum van augustus 2022, wat betekent dat gebruikers niet te lang moeten wachten.

Na de release is het beschikbaar voor Microsoft Teams-gebruikers op het web, op desktops en Mac, zonder duidelijke beheerdersmachtigingen of wijzigingen.

De functie is de nieuwste in een lange reeks upgrades voor Microsoft Teams, omdat het platform zijn service een pijnloze ervaring lijkt te maken.

Het bedrijf onthulde onlangs dat het een aantal basisgames aan Microsoft Teams zou toevoegen om gebruikers te helpen de tijd te doden terwijl ze wachten tot een oproep begint.

Verschillende titels van het Casual Games-platform van het bedrijf zullen deel uitmaken van de verhuizing, gericht op het helpen doden van een paar minuten, bijvoorbeeld als je wacht tot iemand zich bij het gesprek aansluit met een snel spelletje Connect 4.

Het bedrijf heeft ook plannen geschetst om binnenkort 3D-avatars te introduceren naast meer meeslepende Microsoft Teams-vergaderingen binnen het zogenaamde “metaverse”.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.