Terug naar het overzicht

12 mei 2022

Nieuwe boekingservaring volgende maand in Outlook

Microsoft heeft een nieuwe Bookings-ervaring aangekondigd die naar Outlook op het web komt. Het bedrijf introduceert een nieuwe webgebaseerde persoonlijke boekingspagina die kan worden geïntegreerd met de Outlook-agenda, wat moet helpen om het plannen van afspraken eenvoudiger en efficiënter te maken voor gebruikers.

“Met Boekingen in Outlook kunnen mensen een vergadering of afspraak met je plannen. U kunt aangepaste vergadertypen maken om met anderen te delen, zodat zij eenvoudig tijd met u kunnen plannen op basis van uw beschikbaarheid en voorkeuren. U krijgt allebei een e-mailbevestiging en deelnemers kunnen geplande vergaderingen met u bijwerken of annuleren vanaf uw pagina Boekingen in Outlook,” legde Microsoft uit in een ondersteuningsdocument.

In de webversie van Outlook wordt de pagina persoonlijke boekingen geleverd met twee verschillende weergaven, waaronder de Organizer- en planningsweergave. In de Organizer-weergave kunnen gebruikers aangepaste afspraaktypen maken, zodat hun collega’s gemakkelijk een geschikte vergadertijd kunnen vinden die voor beide partijen werkt. Bovendien is de planningsweergave zichtbaar voor andere mensen wanneer een Outlook-gebruiker zijn persoonlijke boekingspagina deelt.

Microsoft zegt dat klanten toegang hebben tot nieuwe boekingservaringen via de Outlook-webkalender of door naar de pagina persoonlijke boekingen te gaan. Eenmaal ingesteld en gepubliceerd, kunnen gebruikers de persoonlijke boekingspagina delen met hun collega’s.

Boekingen in Outlook in juni

De Lijst met Microsoft 365-roadmaps suggereert dat deze nieuwe functie medio juni in preview zal worden uitgerold naar commerciële klanten. Het bedrijf is van plan deze functie standaard beschikbaar te maken voor alle Microsoft 365 Business- en Microsoft 365 / Office 365 E1 / E3 / E5-, F1-, F3-, A3- en A5-abonnees. Het is aan de IT-beheerders om deze functie uit te schakelen voor gebruikers in hun organisatie.

Over het algemeen zou de Bookings-ervaring een welkome aanvulling moeten zijn voor zakelijke gebruikers (met name kmo’s met beperkte middelen). Microsoft hoopt dat het de noodzaak om tools van derden te gebruiken moet elimineren en kleine bedrijven moet helpen bij het beheren van afspraken met klanten.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.