Terug naar het overzicht

02 juni 2021

Nieuwe Outlook-app voor Windows 10 met afgeronde hoeken

Rapporten hebben gesuggereerd dat Microsoft werkt aan een uniforme e-mailclient voor Windows 10 die de huidige Mail- en Agenda-apps zal vervangen. Deze nieuwe client, die is gebaseerd op het Outlook-web, heeft de codenaam Monarch en de gebruikersinterface is ontworpen voor alle desktop-vormfactoren.

In een van de documenten bevestigde Microsoft eerder dat het werkt aan een “One Outlook” -client die werkt op Windows 10, macOS en internet. Hierdoor kan het bedrijf de bestaande clients vervangen, waaronder Outlook Win32, UWP en Outlook voor Mac.

In de release-opmerkingen van Outlook bèta voor Windows heeft Microsoft nu per ongeluk een screenshot gepost van een nieuwe Outlook-app met bijgewerkte pictogrammen en afgeronde hoeken. De schermafbeelding laat zien wat een toekomstige versie van de webgebaseerde Outlook-app lijkt te zijn en deze zou kunnen worden geïntroduceerd tijdens het Sun Valley-update-evenement in juni.

Outlook-for-Windows

Microsoft wil het uiterlijk van standaard/native Windows-apps veranderen en afgeronde hoeken gebruiken voor app-vensters. Dit nieuwe lek lijkt onze theorie en bevindingen te ondersteunen.

Hoewel afgeronde hoeken voor sommige gebruikers misschien niet zo’n groot probleem zijn, hebben bronnen aangegeven dat deze ontwerptaal deel uitmaakt van het plan van Microsoft om problemen met de UI-consistentie op Windows 10 aan te pakken. In combinatie met andere cosmetische veranderingen kan het een groot verschil maken, met apps ziet er moderner uit en geeft de interface een fris gevoel.

outook app

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, lijkt het er ook op dat Microsoft extra opvulling heeft toegevoegd bij de knoppen voor sluiten, maximaliseren en minimaliseren van vensters. Evenzo krijgt de Outlook-app nieuwe pictogrammen met afgeronde randen.

De bijgewerkte Outlook-client wordt geleverd met een nieuwe functie genaamd “Org Explorer” voor zakelijke klanten. De Org Explorer helpt je de mensen en teams om je heen te verkennen, zodat je ze kunt contextualiseren en visualiseren.

Om deze nieuwe verkenner te starten, moet je op het nieuwe pictogram van het Home-lint klikken en op de kaart of het pictogram van een persoon tikken om meer details te bekijken.

Na voltooiing zal de aankomende Outlook-client van Microsoft een uniform uiterlijk bieden op alle platforms, ongeacht of deze op Windows 10, macOS of internet draait.

Naast Outlook werkt Microsoft ook aan nieuwe functies en verbeteringen voor andere inbox-apps.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.