Terug naar het overzicht

28 september 2022

Microsoft Teams vs Microsoft Teams Rooms – Wat u moet weten

Microsoft Teams is een applicatie die de meeste professionals dagelijks gebruiken om te communiceren met hun klanten en collega’s.

Het is het handigst wanneer gebruikers de juiste hardware en software voor hun behoeften hebben – ervoor zorgen dat hun Teams-oproepen niet alleen vergaderingen zijn, maar vruchtbare samenwerkingen.

Het kan overweldigend zijn om uit te zoeken welke versie van Teams en welke Teams-gecertificeerde hardware het beste bij uw behoeften past.

We hebben daarom uitgepakt wat elke versie van Teams, en elk hardwareproduct dat wordt verkocht bij ALTA-ICT.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is bedoeld voor persoonlijke samenwerking en is perfect voor personen die de ingebouwde camera en microfoon op hun laptop willen gebruiken om met hun collega’s te communiceren.

Hoewel velen proberen hun gebruik van Microsoft Teams uit te breiden om een uitgebreide boardroom-ervaring op te bouwen, wordt dit beter gediend door Microsoft Teams Rooms.

De grootste uitdagingen waarmee u te maken krijgt als u Microsoft Teams probeert te gebruiken als een oplossing voor vergaderen in de directiekamer, zijn onder meer:

 • U kunt geen opstelling met twee schermen bieden (personen en inhoud); in plaats daarvan moet u de inhoud op beide schermen dupliceren.
 • Wanneer u inhoud deelt, verliest u het zicht op de mensen in het gesprek.
 • U moet stabiele wi-fi hebben.
 • Uw laptop moet worden opgeladen, anders gaat de vergadering niet door.
 • Wanneer iemand anders inhoud wil delen, kunnen ze niet alleen HDMI uitwisselen, maar moet die persoon deelnemen aan het gesprek, zodat mensen die inbellen ook de inhoud kunnen zien die wordt gedeeld.
 • IT moet naar de directiekamer om de firmware bij te werken of de instellingen van de camera te wijzigen. Als gebruikers die wijzigingen mogen aanbrengen, heeft elke persoon een ander idee van hoe een bestuurskamer zou moeten werken.

Als u deze en andere uitdagingen niet wilt aanpakken, moet u Microsoft Teams Rooms gebruiken voor uw moderne directievergaderingen.

Microsoft Teams-Rooms

Microsoft Teams Rooms brengt de digitale werkruimte van Microsoft Teams samen met speciale audio- en videoapparaten van eerste of derde partijen die zijn gecertificeerd door Microsoft.

Teams Rooms zijn doelbewust gebouwd om de barrières tussen ruimtes, plaatsen en mensen te helpen verwijderen en de beste Teams-vergaderervaring te bieden aan elke ruimte.

Teams Rooms is zorgvuldig ontworpen en biedt vergaderervaringen met alle deelnemers in gedachten, niet alleen die in de kamer.

Microsoft Teams Rooms wordt geleverd met een NUC-pc en een interactief aanraakscherm op het bureau om de oproep en hardware te beheren.

Met een klik op de knop neemt u deel aan een gesprek zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of een microfoon, luidspreker of camera werkt, omdat I.T. op de hoogte kan worden gesteld van eventuele problemen voordat een vergadering begint.

Andere voordelen van Microsoft Teams Rooms zijn:

 • Een opstelling met twee schermen of een scherm met een beeldverhouding van 21:9 voor Front Row is mogelijk met een Microsoft Teams Rooms.
 • Het delen van inhoud is altijd hetzelfde – binnen en buiten een gesprek – zonder dat u lid hoeft te worden van wi-fi of software op een laptop hoeft te installeren. In plaats daarvan gebeurt het delen van inhoud via HDMI voor werknemers en bezoekers.
 • De pc is aangesloten op de LAN-poort, zodat IT ervoor kan zorgen dat het internet stabiel is
 • Voor de beste ervaring kunt u een UPS aan de ruimte toevoegen om ervoor te zorgen dat zelfs tijdens het laden van de vergadering kan doorgaan.
 • U kunt het Teams-beheercentrum gebruiken voor het bewaken van software, het beheren van firmware en het controleren van de uptime.

Als u een vergaderruimte wilt bouwen voor gebruik met Microsoft Teams Rooms, vindt u hier enkele van de beste hardwareoplossingen voor Microsoft Teams Rooms.

Kleine vergaderruimten

 • Logitech Rally Bar Mini met TAP

Transformeer elke kleine, focus- of huddle room in een Microsoft Teams Room-vergaderruimte met deze all-inclusive kameroplossing van Logitech met de Logitech Tap, Rally Bar Mini en Intel NUC mini-pc.

Logitech Rally Bar Mini met TAP
 • Yealink MeetingBar A20 met CTP18 Touch Panel

Activeer uw kleine vergaderruimtes met de Yealink MeetingBar A20 voor Microsoft Teams.

De A20 is een alles-in-één videoapparaat dat alles integreert wat je nodig hebt voor naadloze Teams-samenwerking.

Yealink MeetingBar A20 met CTP18 Touch Panel

Middelgrote vergaderzalen

 • Jabra PanaCast 50 met Lenovo ThinkSmart Core

Het Jabra PanaCast 50 Room System is een complete oplossing waarmee kleine en middelgrote ruimtes gastheer kunnen zijn voor meer inclusieve, meer meeslepende virtuele vergaderingen.

Microsoft werkt samen met Lenovo om innovatieve videosamenwerkingservaringen te bieden die hybride werken… nou ja, werk.

Jabra PanaCast 50 met Lenovo ThinkSmart Core
 • Poly Studio Medium Room Kit met Lenovo ThinkSmart Core

Til uw Teams-vergaderingen naar een hoger niveau.

Poly Studio-kamerkits voor Microsoft Teams-kamers met Lenovo ThinkSmart Core bieden professionele audio en video voor uw meest productieve, gerichte gesprekken.

De Medium Room kit bevat de Poly GC8 en Poly Studio.

Poly Studio Medium Room Kit met Lenovo ThinkSmart Core
 • Logitech Rally Bar with TAP

Transform any midsized room into a Microsoft Teams Room meeting place with this all-inclusive room solution from Logitech featuring Logitech Tap and Rally Bar.

A motorized PTZ camera, room-filling speakers, and a sensitive microphone array deliver a premium user experience that’s easy to install and manage.

Logitech Rally Bar with TAP
 • Yealink MVC660 with MTouch II Touch Panel

The Yealink MVC640 brings together the UVC84 4k camera for gorgeous video, the MSpeech Microsoft Teams intelligent speaker offering medium space audio, an MCore mini-PC, and the MTouch II touch panel – into one, seamless Teams meeting solution.

Yealink MVC660 with MTouch II Touch Panel

Grote vergaderzalen

 • Logitech Rally Plus-systeem met TAP

Een touch control console met een 10,1-inch touchscreen, eenvoudig delen van content en bediening in het midden van de kamer.

Vergaderbedieningen zijn gemakkelijk te bereiken voor een gemakkelijke bediening, terwijl geïntegreerde kabelretentie en trekontlasting de verbindingen strak houden.

Naast de Logitech Rally Plus en 3 microfoons is de Tap geschikt voor grote ruimtes.

Logitech Rally Plus-systeem met TAP
 • Yealink MVC840

Deze Yealink MVC840 3 microfoonversie brengt de UVC84 4k-camera, het VCM34-audiosysteem, een MCore mini-pc en het MTouch II-aanraakscherm samen in één naadloze Teams-vergaderoplossing.

Vereenvoudigde implementatie met één CAT5e-kabeltechnologie, draadloos delen van inhoud met WPP20 en het Yealink Device Management Platform voor apparaatbeheer zorgen voor een eenvoudige en gebruiksvriendelijke ervaring.

Yealink MVC840

Bron: mybroadband

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.