Terug naar het overzicht

08 juni 2022

Microsoft Teams voor Mac en iOS ondersteunen nu ruisonderdrukking op de achtergrond

Microsoft Teams op Mac en iOS heeft eindelijk ondersteuning toegevoegd voor realtime ruisonderdrukking. De AI-aangedreven tool debuteerde voor het eerst op Windows 10 als een optionele functie in 2020, waarmee de app automatisch ongewenste achtergrondgeluiden tijdens videogesprekken en vergaderingen kan onderdrukken.

De ruisonderdrukkingsfunctie is standaard ingeschakeld voor alle Mac- en iOS-gebruikers. De functie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de audiofeed in realtime te analyseren om spraak te isoleren van onnodige ruis (zoals typen op het toetsenbord, blaffende honden of kraken van voedselverpakkingen) die deelnemers aan de vergadering kunnen afleiden.

Sinds de lancering hebben de technici van Microsoft het machine learning-model geoptimaliseerd om de gespreks- en vergaderkwaliteit in Microsoft Teams te verbeteren. Het experimenteerproces bewees dat een betere gesprekskwaliteit heeft geholpen om de duur van 1:1-gesprekken te verlengen. Bovendien laat het einde van het gespreksonderzoek een daling van 32 procent zien in klachten over achtergrondgeluiden van eindgebruikers.

“Deze verandering van het standaard inschakelen van ruisonderdrukking voor de meeste oproepen maakt deze functie de meest gebruikte AI-functie in Microsoft Teams, maar nog belangrijker, het verbeteren van de ervaringen voor miljoenen gebruikers die vol vertrouwen Teams-oproepen en vergaderingen vanaf elke locatie aannemen”, zegt Mehrsa Golestaneh, Senior Product Manager bij Microsoft.

Microsoft voegt ondersteuning voor achtergrondonderdrukking toe aan ARM-apparaten

Microsoft heeft ook zijn plannen onthuld om real-time ondersteuning voor achtergrondonderdrukking uit te rollen naar Microsoft Teams Rooms en ARM-gebaseerde apparaten. Het bedrijf heeft echter nog geen ETA aangegeven voor wanneer de functie algemeen beschikbaar zal zijn op andere apparaattypen.

Achtergrondgeluid in Teams-vergaderingen kan vervelend zijn, vooral tijdens een belangrijk gesprek met senior managers of klanten. De ingebouwde ruisonderdrukkingsfunctie is zeker een welkome aanvulling voor mensen die in hybride omgevingen werken. “Hoewel we enthousiast zijn over de vooruitgang in teams-gesprekskwaliteit die we hebben bereikt door machine learning en AI, beginnen we nog maar net de kansen te realiseren die voor ons liggen”, zei Microsoft gisteren 7 juni.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.