Terug naar het overzicht

07 juni 2022

Microsoft Teams-update helpt je een van de meest stressvolle taken op het werk te doen

Nieuwe Microsoft Teams-functie kan u helpen de kunst van virtuele presentaties onder de knie te krijgen.

Microsoft werkt aan een upgrade voor samenwerkingsplatform Teams die een deel van de pijn uit virtuele presentaties moet halen.

In een nieuw item aan zijn productroadmap onthulde het bedrijf dat Microsoft Teams-gebruikers binnenkort zullen profiteren van de introductie van Cameo in PowerPoint Live, de ingebouwde presentatietool van de service.

De nieuwe integratie zal het bestaande aanbod verbeteren door presentatoren in staat te stellen hun webcamfeed in hun diaserie te integreren, wat hopelijk resulteert in een meer gepolijste en boeiende presentatie.

Cameo in PowerPoint Live

Sinds het begin van de pandemie heeft Microsoft geëxperimenteerd met verschillende nieuwe manieren om de virtuele presentatie-ervaring te verbeteren, in een poging om mensen te helpen het meeste uit dit nu wijdverspreide medium te halen.

Het doel was waarschijnlijk ook om te waken tegen concurrentie van rivalen op het gebied van videoconferenties zoals Zoom, evenals de vooruitgang van gespecialiseerde presentatieplatforms zoals Prezi.

De Cameo-functie voor PowerPoint Live werd voor het eerst aangekondigd door Microsoft in september 2021 en later eerder dit jaar bekeken voor leden van het Office Insider-programma. Nu heeft het bedrijf onthuld dat de functie naar verwachting eind augustus live zal gaan voor alle gebruikers.

Zoals beschreven in een Microsoft blogpost, Cameo “stelt u in staat om naadloos live camerafeeds in uw dia’s in te sluiten als onderdeel van uw presentatie. U kunt deze functie gebruiken om een meer meeslepende ervaring voor uw publiek te creëren. Het kan je ook helpen om beter voorbereid te zijn op je live presentatie.”

“Cameo geeft je volledige controle over live camerafeeds in PowerPoint. Net als elke andere afbeelding kunt u overgangen of stijlen verplaatsen, vergroten of verkleinen, bijsnijden en toepassen op de camerafeed.”

De komst van Cameo voor PowerPoint Live bouwt voort op een bestaande basis die is gelegd door verschillende andere presentatiegerichte upgrades voor Microsoft Teams.

Microsoft heeft bijvoorbeeld onlangs een nieuwe “collaboratieve annotatie” -functie aangekondigd die is ontworpen om een groter niveau van interactiviteit te introduceren, en een update die presentatoren 

Hoewel virtuele presentaties voor velen een hele klus zullen blijven, zal Microsoft hopen dat deze nieuwste Teams-toevoegingen op zijn minst een deel van de angel uit de taak zullen halen.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.