Terug naar het overzicht

17 mei 2022

Microsoft Teams voegt Viva Goals-module toe aangedreven door Ally.io OKR

Microsoft heeft afgelopen 16 mei Viva Goals aangekondigd, een nieuwe Teams-module die werknemers helpt hun voortgang op belangrijke bedrijfsdoelen bij te houden. Viva Goals is het resultaat van de overname door Microsoft van Ally.io in oktober 2021, een in Seattle gevestigde start-up die gespecialiseerd is in een aanpak genaamd objectives and key results (OKR).

OKR is een performance management tool die organisaties in staat stelt om meetbare doelen en resultaten te stellen, te communiceren en te monitoren. Het basisidee achter deze nieuwe integratie is om medewerkers meer inzicht te geven in de strategische doelen en dagelijkse workflows van het bedrijf.

Viva Goals is afgelopen 16 mei gelanceerd in privé preview in Microsoft Teams en wordt later dit jaar algemeen beschikbaar voor alle Microsoft Viva-suiteabonnees.

“Viva Goals stemt teams af op de strategische prioriteiten van uw organisatie en verenigt ze rond de missie en het doel. Het helpt duidelijkheid te verschaffen over het werk van werknemers en hoe dat werk van invloed is op de belangrijkste prioriteiten van het bedrijf. Met die afstemming kunnen teams zich vervolgens concentreren op het doen van het werk, het nemen van goede beslissingen en het stimuleren van de gewenste resultaten voor het bedrijf”, schreef Vetri Vellore, CVP voor Microsoft Viva Goals.

Viva Goals stemt werkprocessen af op bedrijfsresultaten

Medewerkers kunnen Viva Goals gebruiken om geautomatiseerde herinneringen en feedbackgegevens te ontvangen om hun prestaties bij te houden. Bovendien hebben werknemers toegang tot een Viva Goals-dashboard om voortgangsupdates en OKR’s te delen met hun teamleiders, managers en collega’s.

Microsoft Viva Goals kan momenteel worden geïntegreerd met Microsoft Teams, Azure DevOps en andere hulpprogramma’s voor gegevens en werkbeheer van derden. In de toekomst is het bedrijf van plan om nieuwe Viva Goals-integraties te brengen met Microsoft Viva, Office, Power BI en andere Microsoft 365-apps en -services.

Naarmate meer en meer bedrijven overstappen op hybride en externe werknemers, is Microsoft van mening dat het steeds belangrijker wordt om het werk van werknemers af te stemmen op teambrede en organisatiebrede doelen. Microsoft Viva heeft onlangs 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers overschreden en de toevoeging van Viva Goals moet klanten helpen de gewenste bedrijfsresultaten te bereiken.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.