Terug naar het overzicht

16 mei 2022

Microsoft Teams: Together mode bekijken voor iedereen

Microsoft Teams-gebruikers in een vergadering hebben binnenkort de mogelijkheid om de Together mode (samenmodus) in te schakelen voor alle deelnemers aan een vergadering.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 83658

Wanneer dit zal gebeuren:

  • Standaard: We beginnen eind mei met de uitrol en verwachten de uitrol medio juni te voltooien.
  • GCC: We beginnen dit half juni uit te rollen en verwachten de uitrol half juli te voltooien.

Hoe dit van invloed is op uw organisatie:

Wanneer u de modus Samen inschakelt in een Teams-vergadering, zien de organisator en presentatoren een dialoogvenster om een scène te selecteren. Bovendien zien de organisator en presentatoren ook een optie om “Samenmodus voor iedereen te selecteren”. Deze optie wordt niet standaard geselecteerd. Na het selecteren en klikken op “Toepassen“, wordt de nieuwe scène voor iedereen geselecteerd en wordt de Teams-vergaderingsweergave van alle deelnemers gewijzigd in de samenmodus.

Deelnemers aan de vergadering kunnen te allen tijde de vergaderingsweergave overschakelen van de modus Samen naar de weergave Galerij of Grote galerij. Deelnemers aan de vergadering nemen rechtstreeks deel aan de weergave Samenmodus.

Als deze optie niet is geselecteerd, nemen nieuwe deelnemers niet meer deel aan de weergave Samenmodus.

Opmerking: Dit wordt uitgerold op de Teams Desktop-client (Windows en Mac).

Microsoft Teams Samen Modus

Wat is de together-modus in Microsoft Teams?

In een Microsoft Teams-videovergadering krijgt elk lid van de vergadering een vierkant blok van het scherm toegewezen. Hoewel het een videovergadering efficiënt maakt, worden ze nog steeds gescheiden door de vierkante of rechthoekige blokken. Wat als alle leden van Microsoft Teams eruit zien alsof ze in een auditorium zitten?

In plaats van alle gebruikers afzonderlijk in een vierkant of rechthoekig raster te zien, ziet u ze allemaal samen in een virtuele ruimte. Deze functie is de nieuwe “Together Mode” die is ontworpen om een virtuele live avatar van alle leden van het team te bouwen en hun achtergronden te ontkrachten. Microsoft-ingenieurs werken al lange tijd aan de “Together Mode”, maar hebben het project alleen bespoedigd tijdens de toename van het gebruik van Team tijdens de COVID-pandemie.

Voordelen van de Together-modus

Afgezien van het hebben van een feel-good factor van sociale interactie, is het grootste voordeel van Together Mode dat je alle leden van de vergadering samen kunt zien. De beperking om slechts een beperkt aantal mensen tegelijk te zien, wordt versoepeld. In een normale Teams-videoconferentie verschijnt de persoon die spreekt vaak op het vergaderscherm. De zwijgende toeschouwers op de achtergrond worden vrijwel genegeerd, tenzij ze in de vergadering spreken. De functie ‘Together Mode’ erkent dit probleem. Je kunt gemakkelijk alle mensen identificeren die aanwezig zijn in de telefonische vergadering en hun lichaamstaal en reacties lezen tijdens de vergadering, wat anders moeilijk is in hun thuisomgeving of met behulp van op maat gemaakte achtergronden.

Een ander voordeel van De Together Mode

is dat het de spanning levend houdt. Veel studies hebben beweerd dat videoconferencing ongetwijfeld de samenwerking en productiviteit kan verbeteren, maar het is ook vermoeiend en uitputtend. Het concept van “videogesprekmoeheid” wordt bestudeerd, waarbij onderzoekers de psychologische impact van virtuele samenwerking op de menselijke geest willen bestuderen

Blog: adaquest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.