Terug naar het overzicht

12 december 2022

Microsoft Teams Rooms krijgt meer whiteboard-integratie

Nog een dag en een andere Microsoft Teams-functie. Je kunt verwachten dat dit zo blijft, want Microsoft heeft het afgelopen jaar meer dan 450 nieuwe tools voor Teams uitgebracht, meer dan één per dag. De nieuwste toevoeging aan de communicatie- en samenwerkingsapp is een betere whiteboard-toegankelijkheid in Teams Rooms op Android.

Microsoft maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot de Whiteboard-app vanuit Teams. In het verleden konden gebruikers Whiteboard alleen openen vanuit een Teams-vergadering en het scherm delen met andere deelnemers.

Het is nu mogelijk om een Teams Rooms-display te gebruiken en een nieuwe Whiteboard-knop aan te raken die beschikbaar is op het startscherm. Hiermee wordt het whiteboard met één klik geopend en werkt het zelfs als u zich niet in een Teams-vergadering bevindt.

Het is vermeldenswaard dat deze instelling moet worden ingeschakeld door beheerders via de optie “Whiteboard starten toestaan”. Elders voor Whiteboard in Microsoft Teams kunnen gebruikers nu een vergadering starten vanuit een whiteboard. Dit is ideaal omdat het eenvoudig is om te schakelen tussen online en offline whiteboards.

Samenwerking

Als u op de knop “Vergadering starten” op een whiteboard klikt, wordt de online vergadering gestart waar u uw scherm aan andere deelnemers kunt presenteren. Het is ook mogelijk om deelnemers toe te voegen en te verwijderen uit de samenwerking. Verder is er een Content + Gallery lay-out om samenwerking op whiteboards gemakkelijker te maken.

Al deze verbeteringen aan de Whiteboard-ervaring maken deel uit van Microsoft Teams Rooms op Android-update 3 (app-versie: 1449/1.0.96.2022120503).

Microsoft heeft de afgelopen weken ook andere grote veranderingen in Teams doorgevoerd. Eerder deze maand lanceerde Microsoft Teams Communities. Het doel van communities is om gebruikers meer mogelijkheden te geven om samen te werken, te communiceren en gemeenschappelijke projecten te maken met een focus op de gemeenschap.

Bron: winbuzzer

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.