Terug naar het overzicht

11 december 2022

Nu kunt u deelnemen aan een Microsoft Teams-gesprek vanaf een HoloLens 2-headset

Microsoft pusht de industriële metaverse en hint ook naar wat er gaat komen voor HoloLens-hardware.

HoloLens 2-gebruikers kunnen mensen rechtstreeks bellen, bladeren en Microsoft Teams-contactpersonen toevoegen aan lopende gesprekken, of deelnemen aan een gewone vergadering, net zoals ze op elk ander apparaat zouden doen.

Weinig consumenten hebben de HoloLens mixed reality-headset van Microsoft gedragen, maar ingenieurs bij zakelijke klanten zoals Toyota kunnen nu Teams-schermen delen als hologrammen.

De nieuwe integratie maakt deel uit van Microsofts verkenning van het industriële metaversum en laat HoloLens 2-gebruikers een reeks holografische vensters oproepen in een Teams-gesprek of -chat. Gebruikers kunnen ook een PowerBI-dashboard, een Word-document, een PDF, video, OneDrive-map en agenda weergeven.

De holografische vensters kunnen worden geopend, gesloten, verkleind en verplaatst door de HoloLens 2-gebruiker. De twee belangrijkste updates voor HoloLens 2 zijn Dynamics 365 Guides, dat stapsgewijze holografische instructies biedt, en Dynamics 365 Remote Assist, waarmee anderen op een desktop of mobiel kunnen zien wat de HoloLens-drager ziet via een Teams-oproep. De Teams-desktopgebruiker kan ook aantekeningen maken in een 3D-ruimte om de HoloLens-gebruiker te helpen.

Microsoft richt zich op ingenieurs, ondersteuningsteams en eerstelijnswerkers die vaak niet aan een bureau zitten, maar moeten deelnemen aan communicatie op afstand.

“Iemand kan een HoloLens pakken, een Guides-sessie starten en letterlijk een trainer in zijn hoofd hebben”, zegt Scott Evans, Vice President mixed reality van Microsoft. “Als ze toch hulp nodig hebben, kunnen ze direct vanuit de app een expert bellen.”

Er is onzekerheid geweest over de plannen van Microsoft voor HoloLens, maar Microsoft suggereert nu dat er een HoloLens 3 zal zijn, met werk aan het scherm, tracking, sensoren en batterijduur. HoloLens 2 werd uitgebracht in 2019, drie jaar na de originele HoloLens. Evans benadrukte dat bedrijven, in tegenstelling tot consumenten, niet elke twee jaar nieuwe apparaten willen.

“Niemand wil overbodig zijn voor 10% betere mogelijkheden. Ze hebben nog geen opvolger nodig, maar ze willen weten dat die er op het juiste moment zal zijn”, zei hij.

“We zijn gewoon op zoek naar het juiste ontwerppunt om er een zinvolle update van te maken. Ze willen een opvolger die een nog hoger rendement op de investering mogelijk maakt.”

Microsoft toonde ook zijn lopende werk met het Amerikaanse leger aan HoloLens. Microsoft kreeg in maart 2021 een HoloLens-deal van $ 22 miljard met het Amerikaanse leger, maar het testen werd afgelopen oktober uitgesteld. Bloomberg meldde in oktober dat Amerikaanse soldaten die de headset testten hoofdpijn, vermoeide ogen en misselijkheid ervoeren, volgens een rapport van het Pentagon. De gloed van het scherm was zichtbaar vanaf honderden meters afstand, waardoor het een onveilig hulpmiddel op het slagveld was, volgens een account dat aan Business Insider werd gegeven.

Evans zei dat het Amerikaanse leger helpt bij het verbeteren van zowel software als hardware.

HoloLens 2 teams
Bron: Microsoft

“Het militaire programma heeft zijn eigen eisenpakket dat is afgestemd op de behoeften van de soldaat. Het helpt dus om het hele platform vooruit te helpen. Het is geweldig om early adopters te hebben die de vereisten bepalen, omdat je uiteindelijk dit trickle-down-effect krijgt,” zei hij.

Bron: zdnet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.