Terug naar het overzicht

11 juni 2023

Microsoft Entra ID Governance: Beheer en compliance oplossing

Microsoft kondigde vanochtend de algemene beschikbaarheid aan van Microsoft Entra ID Governance-service. Deze nieuwe, kosteneffectieve oplossing is ontworpen om organisaties te helpen de productiviteit van medewerkers te verbeteren en te voldoen aan compliance- en regelgevingsvereisten.

Kenmerken en voordelen van Microsoft Entra ID Governance

“ID Governance breidt het marktleidende identiteits- en toegangsbeheerplatform in Azure Active Directory uit. Het is eenvoudig te implementeren en omvat mogelijkheden voor het voldoen aan compliancevereisten met ML-aangedreven toegangscontroleaanbevelingen, een no-code/low-code-benadering voor uitbreidbaarheid, workflows voor het automatiseren van identiteitsbeheertaken en toegangsverlening voor SaaS- en on-premises applicaties,” legde Microsoft uit.

Beheer en beveiliging met Microsoft Entra ID Governance

Met Microsoft Entra ID Governance kunnen klanten de identiteits-/toegangscyclus beheren en bevoorrechte toegang beveiligen voor apps en services in on-premises cloudomgevingen. Ze kunnen Microsoft Entra-toegangscontroles gebruiken om groepslidmaatschap en applicatietoegang te beheren.

microsoft entra admin center

Automatisering en controle door middel van Microsoft Entra Entitlement Management

De Microsoft Entra Entitlement Management-functie stelt IT-professionals in staat om toegangstoewijzingen, controles, toegangsverzoek-workflows en verloop te automatiseren. Ze kunnen een tijd- en goedkeuringsgebaseerd rolactiveringsmechanisme gebruiken om overmatige toegang tot gevoelige bronnen te blokkeren.

Conclusie: Verbeter de naleving en productiviteit met Microsoft Entra ID Governance

De algemene beschikbaarheid van Microsoft Entra ID Governance-service biedt organisaties een efficiënte oplossing voor identiteitsbeheer en naleving van regelgeving. Met de eenvoudig te implementeren service kunnen bedrijven voldoen aan compliancevereisten en de productiviteit van medewerkers verhogen door automatisering en geavanceerde beveiligingsfuncties.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.