Terug naar het overzicht

15 juni 2023

Microsoft Teams lanceert ‘Collaborative Notes’ voor verbeterde vergaderingen

Microsoft heeft aangekondigd dat de nieuwe “Collaborative Notes”-functie van Microsoft Teams nu beschikbaar is voor iedereen op het openbare preview-kanaal. Het bedrijf zegt dat Collaborative Notes in Teams is ontworpen om de vergaderervaring op het videogespreksplatform te verbeteren door het proces van het creëren van agenda’s en actiepunten te vereenvoudigen.

Wat zijn Collaborative Notes in Microsoft Teams?

Collaborative Notes zijn volgens Microsoft ‘Loop Components’ die gesynchroniseerd blijven in alle gedeelde apps zoals Outlook, Teams-chat, de Loop-app, Word voor het web en Whiteboard. Dit helpt gebruikers om op de hoogte te blijven van de wijzigingen, ongeacht de app die ze verkiezen. Gebruikers kunnen de Collaborative Notes delen in een Teams-chat of e-mail om samen een agenda op te stellen voor een vergadering, zodat iedereen zijn onderwerpen kan toevoegen voor bespreking met de groep.

Hoe Collaborative Notes het vergaderproces verbeteren

Alle deelnemers aan een vergadering kunnen last-minute agendapunten toevoegen, vergadernotities samen bewerken en taken opstellen en toewijzen tijdens de vergadering. Ze kunnen ook zien wie er aan de Collaborative Notes werkt bovenaan en kunnen zien wie welk deel heeft geschreven door op de tekst te klikken. Na de vergadering kunnen projectleiders en deelnemers deze notities blijven delen om de voortgang van het project te behouden en de efficiëntie te verhogen.

Verdere integratie van Collaborative Notes

Microsoft onthulde ook dat het dit najaar de integratie van Loop-componenten met OneNote zal introduceren, waardoor gebruikers hun collaboratieve vergadernotities kunnen opnemen in hun OneNote-notitieblokken. Teams kunnen notities blijven bijwerken, taken afvinken tijdens het werk en nieuwe vervolgacties toevoegen vanuit elke locatie. De vastgelegde taken worden gesynchroniseerd met ToDo en Planner, zodat iedereen automatisch wordt herinnerd aan de opvolging.

Beschikbaarheid van de Collaborative Notes-functie

Wat betreft beschikbaarheid is deze functie beschikbaar voor gebruikers van Windows, macOS, Google Chrome en Microsoft Edge. Met Collaborative Notes in Microsoft Teams kunnen gebruikers profiteren van een verbeterde vergaderervaring door eenvoudig agenda’s en actiepunten te creëren en samen te werken aan notities en taken voor meer efficiëntie en verantwoordelijkheid.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.