Terug naar het overzicht

30 september 2022

Microsoft Teams maakt het makkelijker door ongelezen items in de activiteitsfeed te filteren

Microsoft is van plan om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om belangrijke meldingen van activiteitsfeeds in Teams in te halen. De Microsoft Teams-desktopapp krijgt een nieuwe schakelknop waarmee gebruikers met één klik alle ongelezen items in de activiteitsfeed kunnen bekijken.

Met de activiteitsfeed in Microsoft Teams kunnen gebruikers ongelezen berichten, antwoorden, vind-ik-leuks, @mentions en andere relevante activiteiten in kanalen bijhouden. Binnenkort is het mogelijk om ongelezen activiteiten te filteren door het menu Meer opties (. . .) te selecteren en de optie “Ongelezen” te kiezen. Dit proces is echter mogelijk niet handig voor sommige gebruikers.

Om de activity feed nuttiger te maken, stelt Microsoft Teams gebruikers binnenkort in staat om een schakelknop in te schakelen om snel alle ongelezen activiteiten te bekijken. “Unread Toggle helpt de gebruiker om alleen ongelezen items op de activiteitenfeed gemakkelijk en efficiënt te beoordelen”, legt het bedrijf uit op de Microsoft 365-roadmap.

Ongelezen meldingen van activiteitsfeeds filteren in Microsoft Teams

Om ongelezen activiteiten in Teams te filteren, moeten gebruikers op de activiteitsoptie in de zijbalk klikken en de schakelknop “Alleen ongelezen” inschakelen. Eenmaal aangeklikt, toont het activiteitenvenster alle ongelezen meldingen (gefilterd en geordend op datum).

Gebruikers zien echter het bericht ‘U bent allemaal ingehaald!’ voor het geval er geen ongelezen activiteiten zijn. Het is ook mogelijk om bepaalde meldingen als ongelezen te markeren om ze later te behandelen.

activiteitsfeed filter ongelezen

Microsoft benadrukt dat de nieuwe filtermogelijkheden gebruikers zullen helpen hun activiteitenfeed beter te beheren. Het moet het gemakkelijker maken om terug te gaan naar belangrijke aankondigingen die ze gedurende de dag kunnen missen.

De nieuwe Microsoft Teams-functie is momenteel in ontwikkeling en zal naar verwachting begin oktober in openbare preview verschijnen. Het bedrijf is van plan om deze update eind november uit te brengen voor alle Microsoft Teams-gebruikers. Microsoft zegt echter dat IT-beheerders deze functie niet kunnen beheren via instellingen op tenantniveau.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.