Terug naar het overzicht

29 september 2022

Microsoft Outlook voor het web is nu geoptimaliseerd om in de Edge-zijbalk te passen

De onlangs geïntroduceerde Sidebar is een van de meest besproken functies in de Microsoft Edge-browser van de afgelopen tijd. Hiermee kunnen gebruikers nuttige apps zoals Outlook starten zonder het huidige tabblad te verlaten. Onlangs lijkt Microsoft een van de meest gemelde problemen met betrekking tot de optimalisatie van Outlook in de zijbalk te hebben opgelost.

Microsoft Outlook voor het web is al geruime tijd beschikbaar in Edge Sidebar, maar het was niet goed geoptimaliseerd om in het zijbalkvenster te passen. Tot nu toe moesten gebruikers horizontaal en verticaal scrollen om de hele pagina te zien, waardoor het super onhandig was om de e-mailservice te gebruiken. Zoals opgemerkt door een Reddit-gebruiker u / Leopeva64-2, is Microsoft begonnen met het testen van een geoptimaliseerde versie van Outlook-web voor lancering in de Edge Sidebar.

outlook in sidebar van edge.png

outlook in sidebar van edge

Microsoft Outlook in de Edge Sidebar is vergelijkbaar met de Outlook.com ervaring, behalve dat u niet meerdere accounts kunt toevoegen als u de geoptimaliseerde versie van de e-mailclient van Microsoft in het zijbalkvenster gebruikt. Maar het is nooit te laat om iets nuttigs toe te voegen om een service bruikbaarder te maken, dus we hopen dat de softwaregigant de komende dagen ondersteuning voor meerdere Outlook-accounts naar het zijbalkvenster zal brengen.

outlook in sidebar van edge
Office Insiders in het bètakanaal heeft een nieuwe functie om te verkennen terwijl Microsoft versie 104.0.1293.63 van Microsoft Edge uitrolt

Het is de moeite waard eraan te denken dat de Sidebar-functie alleen beschikbaar is voor de nieuwste versie van Edge-gebruikers. En als u de nieuwste stabiele Edge gebruikt, klinkt dit allemaal misschien niet erg nieuw voor u. Hoe dan ook, u kunt enkele van de onderstaande schermafbeeldingen bekijken om te begrijpen hoe gebruikers Outlook en andere apps in het zijbalkvenster kunnen gebruiken.

Edge Sidebar inschakelen

Het inschakelen van de zijbalk in Microsoft Edge gaat snel en eenvoudig. Zodra de browser wordt geopend, klikt u op de drie stippen rechts van uw profielfoto. U ziet de optie Sidebar inschakelen onderaan de lijst. Klik erop en de zijbalk verschijnt aan uw rechterkant.

Show sidebar in Edge

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.