Terug naar het overzicht

04 februari 2022

Microsoft Teams krijgt volgende maand de mogelijkheid om chatberichten vast te pinnen

Vorig jaar meldde Microsoft ergens in de toekomst de mogelijkheid zou toevoegen om chatberichten vast te pinnen. Het lijkt er nu op dat het bedrijf bijna klaar is om de functie uit te rollen naar het grote publiek. Volgens de Microsoft 365-roadmappagina is de mogelijkheid om chatberichten vast te pinnen volgende maand beschikbaar voor Microsoft Teams-gebruikers.

Hoewel de roadmap niet in detail gaat over de releasedatum, zal de functie bij de lancering beschikbaar zijn voor Teams Mac- en pc-clients. Het bedrijf kan het ergens in de toekomst naar mobiele klanten brengen, maar we zijn ons niet bewust van iets dat erop wijst dat het bedrijf er op dit moment actief aan werkt.

Voor degenen die het niet weten, de mogelijkheid om chatberichten vast te pinnen geeft je de mogelijkheid om een Teams-chatbericht vast te zetten om de chatleden snel toegang te geven tot belangrijke inhoud, waardoor je team tijdig synchroon blijft over wat relevant is.

De functie zou vorig jaar uitkomen, maar om de een of andere reden moest Microsoft de datum opschuiven naar 2022. Hopelijk krijgt het geen verdere vertragingen.

Ondertussen introduceert Microsoft volgende maand een aantal nieuwe functies in zijn samenwerkingstool, waaronder de Fluent Designed-gebaseerde emoji’s. Afgezien daarvan zullen de mogelijkheid om je video te verbergen, videofilters de komende maanden ook worden geïntroduceerd in Microsoft Teams.

Als u een Microsoft Teams-gebruiker bent, zullen deze functies wel van pas voor u zijn. We moeten nog heel even wachten.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.