Terug naar het overzicht

29 september 2021

Video verbergen tijdens gesprekken en vergaderingen in Teams

Mensen hoeven hun eigen videofeed niet meer te zien tijdens Teams-gesprekken en vergaderingen.

Wat je moet weten

  • Met Microsoft Teams kunnen mensen binnenkort hun video verbergen tijdens gesprekken en vergaderingen.
  • De functie is ontworpen om afleiding te verminderen en mensen te helpen zich te concentreren op andere deelnemers aan de vergadering.
  • Microsoft zou de functie al in november 2021 kunnen uitrollen, hoewel die datum kan veranderen.

Microsoft Teams is een populaire app voor videoconferenties en communicatie. Maandelijks gebruiken meer dan 250 miljoen mensen de app. Binnenkort heeft de app de mogelijkheid om de videofeed van een persoon te verbergen tijdens gesprekken en vergaderingen.

Een persoon die zijn videofeed kan zien, kan ervoor zorgen dat hij er op de camera uitziet zoals hij van plan is. Het is ook handig om iets op de achtergrond te zien dat andere deelnemers aan de vergadering zou kunnen afleiden. Maar sommige mensen vinden hun eigen video op het scherm storend. Een nieuwe functie op de Microsoft 365-roadmap geeft mensen de mogelijkheid om hun eigen videofeed te verbergen:

Momenteel wordt de video van de gebruiker weergegeven in de rechterbenedenhoek van het vergaderingsscherm. Met deze functie kunnen gebruikers hun eigen video verbergen tijdens een vergadering. Dit helpt afleiding tijdens het gesprek te verminderen, terwijl je video nog steeds beschikbaar is voor andere deelnemers.

Indien ingeschakeld, verbergt de functie de videofeed van een persoon terwijl deze zichtbaar blijft voor andere deelnemers aan de vergadering. De vermelding vermeldt de functie voor de web- en desktopversies van Teams.

De functie wordt weergegeven als in ontwikkeling en heeft een potlood-in releasedatum van november 2021. Datums op de Microsoft 365-roadmap kunnen altijd worden gewijzigd, dus Teams-gebruikers moeten mogelijk wat langer wachten om de nieuwe functie uit te proberen.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.