Terug naar het overzicht

30 december 2022

Microsoft Teams krijgt ondersteuning voor medeorganisatoren voor het beheren van breakout rooms

Microsoft Teams krijgt een nieuwe update die co-organisator ondersteuning biedt voor het beheren van breakout rooms. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat deze functie in openbare preview wordt uitgerold naar de Windows- en macOS-desktopapps.

Net als organisatoren van vergaderingen stelt Microsoft Teams medeorganisatoren nu in staat om Breakout Rooms te maken en te beheren. De functie stelt medeorganisatoren ook in staat om kamers toe te voegen / te verwijderen, kamers te openen / sluiten, kamers te hernoemen, deelnemers toe te wijzen en aankondigingen te doen. Medeorganisatoren kunnen breakout rooms-instellingen configureren om extra beheerders te selecteren en andere taken uit te voeren.

“Gebruikers die zijn aangewezen als medeorganisatoren in de hoofdvergadering kunnen namens de organisator breakout rooms maken en beheren. Ze krijgen ook automatisch de rol van medeorganisator toegewezen in breakout room-vergaderingen en kunnen toegang krijgen tot vergaderopties voor alle breakout rooms / wijzigen. Wanneer kamers worden geopend, zullen medeorganisatoren worden behandeld als organisatoren met betrekking tot de mogelijkheid om deel te nemen aan en vrij te bewegen tussen Breakout Rooms, “legde Microsoft uit.

Breakout Rooms in Microsoft Teams
Breakout Rooms in Microsoft Teams

Microsoft heeft ook enkele beperkingen beschreven die het vermelden waard zijn. Op dit moment is het niet mogelijk om breakout rooms voorafgaand aan de vergadering te maken en deelnemers vooraf toe te wijzen. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar voor medeorganisatoren tijdens Microsoft Teams-vergaderingen.

Microsoft Teams voegt een nieuwe wisselfunctie toe voor videogalerie in vergaderingen

Daarnaast heeft Microsoft aangekondigd dat ondersteuning voor paging op videogalerij nu beschikbaar is in Teams-vergaderingen. Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding, kunnen desktopgebruikers navigatiebesturingselementen gebruiken om videofeeds te bekijken die niet op de eerste pagina van de vergaderingsfase passen. Het aantal video’s kan echter variëren op basis van het type gedeelde inhoud, internetbandbreedte en apparaatconfiguratie.

Paging in Teams-vergaderingen
Paging in Teams-vergaderingen

De wisselfunctie is momenteel beschikbaar in openbare preview voor Windows- en macOS-apparaten. Microsoft zegt dat het een welkome aanvulling moet zijn voor mensen met kleinere schermen. Het bedrijf is van plan om het eind januari algemeen beschikbaar te maken.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.