Terug naar het overzicht

30 mei 2022

Microsoft Teams heeft in mei videokwaliteitsverbeteringen en meer toegevoegd

We zijn eind mei en Microsoft deelt enkele van de verbeteringen die het de afgelopen maand in Teams heeft aangebracht, zoals het vaak doet. Zoals gewoonlijk is er veel nieuws, maar veel van de nieuwe functies zijn verspreid over verschillende apparaten of specifieke soorten gebruikers.

Een van de meer opvallende verbeteringen heeft te maken met de videokwaliteit, omdat Teams een nieuwe verlichtingscorrectiefunctie heeft toegevoegd, dus als je voor een heldere achtergrond staat, kan Teams ervoor zorgen dat je nog steeds zichtbaar bent tijdens een vergadering of videogesprek. Bovendien is er een nieuwe optie voor zachte onscherpte om je videofeed enigszins glad te strijken, waardoor een soort bokeh-effect ontstaat.

Wat vergaderingen betreft, heeft Microsoft ook de mogelijkheid toegevoegd voor organisatoren van vergaderingen om de together-modus voor elke deelnemer aan de vergadering te forceren. Deze weergave zorgt ervoor dat mensen in de vergadering samen in een virtuele ruimte worden weergegeven in plaats van afzonderlijke videofeeds. Tot nu toe kon je het alleen voor jezelf inschakelen, maar nu kun je het zo maken dat iedereen een vergelijkbare kijk heeft.

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om uitnodigingen voor vergaderingen in twee talen tegelijk te verzenden, dus als u met mensen uit verschillende landen werkt, kunt u het voor hen gemakkelijker maken om op het verzoek te reageren en deel te nemen aan de vergadering. Deelnemers aan de vergadering kunnen nu ook kiezen welke status ze willen weergeven wanneer ze in een vergadering zijn, bijvoorbeeld of ze vrij, bezet of niet op kantoor zijn. Ook op het gebied van talen heeft Microsoft voorgestelde antwoorden op mobiel ingeschakeld in veel nieuwe talen, waaronder Spaans, Nederlands, Portugees, Hebreeuws en meer.

Teams Meeting options

Andere updates omvatten nieuwe wijzigingen in de app Goedkeuringen, waardoor beheerders opmerkingen kunnen vragen wanneer een aanvraag wordt goedgekeurd. U kunt nu ook uw persoonlijke goedkeuringsgegevens exporteren naar een Excel-bestand als u een persoonlijke registratie van die informatie wilt bijhouden. Er zijn andere nieuwe beheerfuncties, zoals de mogelijkheid om de startpagina aan te passen in het Team-beheercentrum, verbeteringen in het app-gebruiksrapport en activiteitenlogboek en de mogelijkheid om de externe app-id te bekijken op de pagina Apps beheren.

Teams Rooms-apparaten hebben ook een aantal upgrades ontvangen, waaronder een nieuwe galerijweergave die deelnemers aan de vergadering horizontaal weergeeft wanneer de vergaderingsfase wordt gebruikt om inhoud te presenteren of te delen. Het is nu ook mogelijk om Direct Guest Join te gebruiken voor Zoom-vergaderingen in Teams Rooms met een Android-apparaat, hoewel deze functie alleen beschikbaar is op de Poly Studio X30- en X50 Teams Rooms-apparaten.

n over apparaten gesproken, er zijn deze maand een paar nieuwe Teams-gecertificeerde apparaten, waaronder de Logitech Zone True Wireless-oordopjes, de Huddly L1-camera, Yamaha’s ADECIA Tabletop SOlution en de Shure Digital Signal Processor. Voor eerstelijnswerkers wordt de Microsoft Teams Walkietalkie-functie nu ook ondersteund op Crosscall-apparaten.

Veel van het nieuws dat vandaag is aangekondigd, zijn bestaande functies die nu worden ingeschakeld voor specifieke gebruikers, zoals VDI-omgevingen (virtual desktop infrastructure). Gebruikers op VDI voor Azure Virtual Desktop, Windows 365 of VMware kunnen nu profiteren van ondersteuning voor meerdere vensters, en de eerste twee platforms ondersteunen nu ook achtergrondvervaging tijdens vergaderingen. VDI voor VMware-gebruikers hebben nu ook ondersteuning voor dynamische noodoproepen en VDI voor Citrix ondersteunt nu de mogelijkheid om controle te geven en te nemen tijdens een presentatie, zodat deelnemers de controle kunnen nemen over wat de presentator op dat moment deelt (met toestemming van de presentator).

Ondertussen hebben overheidsgebruikers ook een paar nieuwe functies op sleeptouw, waaronder ondersteuning voor together-modus bij het gebruik van Teams op internet, presentatormodus, de mogelijkheid om je videofeed te verwijderen zodat je jezelf goed kunt zien, en high-fidelity audiomodus, ook wel muziekmodus genoemd. Overheidsgebruikers kunnen nu ook anoniem deelnemen aan vergaderingen in verschillende clouds en standaard-apps kiezen om bestanden te openen die worden gedeeld in Teams. Ten slotte kunnen overheidsgebruikers nu ook live ondertiteling gebruiken in Teams-vergaderingen op VDI voor Azure Virtual Desktop en Citrix.

Bron: xda-developers

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.