Terug naar het overzicht

29 mei 2022

Windows 11 maakt het gemakkelijker om uw Microsoft 365 Office-abonnementen te vinden

Met de bijgewerkte app Instellingen van Microsoft kunnen gebruikers Microsoft 365-abonnementen beheren en Office-producten met permanente licenties bekijken die aan een Microsoft-account zijn gekoppeld.

Microsoft rolt “langzaam” een update uit voor de windows 11-instellingen-app waarmee gebruikers hun Microsoft-accountabonnementen en -betalingen kunnen beheren en producten met een permanente licentie zoals Office 2019 kunnen bekijken als ze aan een account zijn gekoppeld.

De app Instellingen bevat binnenkort een nieuwe sectie onder Accounts met de naam ‘Uw Microsoft-account’ waar gebruikers subsecties voor Microsoft 365 Office-apps en OneDrive-opslag kunnen beheren. Het bevat ook koppelingen naar bestelgeschiedenis, betalingsgegevens en Microsoft Rewards.

Tot nu toe waren deze opties voor accountbeheer beschikbaar op de pagina Microsoft-accountbeheer die is gekoppeld aan een Microsoft-account. Maar binnenkort kunnen Windows 11-gebruikers deze accounts beheren in de app Instellingen.

Voorlopig rolt Microsoft de nieuwe Microsoft-accountfunctie uit in Instellingen in de Windows 11 Insider Preview Build 25126 voor Windows Insiders op het Dev Channel. Het meet de respons voordat het wordt uitgebreid naar meer Dev Channel Insider-testers.

Over het algemeen zijn Windows 11-functies die zijn uitgebracht voor het Dev-kanaal niet gegarandeerd het bètakanaal of de mainstream, maar deze toevoeging aan de app Instellingen lijkt te worden overgedragen.

Het breidt eigenlijk een update uit naar Accounts in Instellingen in oktober, waarmee gebruikers Microsoft 365-abonnementen in Windows 11 kunnen bekijken. In februari heeft Microsoft het Microsoft 365-abonnementsbeheer beter zichtbaar gemaakt onder Instellingen > Accounts.

Met deze build kunnen gebruikers ‘alle ondersteunde office-producten voor onbepaalde tijd’ bekijken, zoals Office 2021 of Office 2019 die aan een account zijn gekoppeld in Instellingen > accounts.

“Met deze update kunt u alle ondersteunde Microsoft 365 Office-producten bekijken die in licentie zijn gegeven aan uw account en kunt u details over uw product bekijken of Office installeren door op de knop ‘Details weergeven’ te klikken”, zegt Microsoft in een blogpost.

Microsoft heeft veel geëxperimenteerd met wijzigingen in Zoeken binnen Windows 11. Eerder dit jaar begon het met het bijwerken van inhoud met “Zoekhoogtepunten” in het zoekvak in het menu Start en Zoeken wanneer vastgemaakt aan de taakbalk. De bewegingen brachten Bing dichter bij het Windows 11-bureaublad.

Eerder deze maand begon Microsoft met het testen van een nieuw Bing-aangedreven webzoekvak in het midden van de Windows 11-desktopinterface. Het zoekvak was het eerste voorbeeld van hoe Microsoft “lichtgewicht interactieve inhoud op het Windows-bureaublad” zal testen met behulp van inhoud die vandaag wordt weergegeven in het deelvenster Windows 11-widgets.

Microsoft organiseert deze week zijn Build 2022-ontwikkelaarsconferentie. Het bedrijf kondigde aan dat het de Amazon Appstore-preview uitbreidt, waardoor sommige Android-apps tegen het einde van dit jaar op Windows 11 kunnen draaien, van de VS naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Om zich voor te bereiden op uitgebreide beschikbaarheid, heeft Microsoft deze week het Windows-subsysteem voor Android (WSA) bijgewerkt naar Android 12.1 en een groot aantal stabiliteitsverbeteringen geïntroduceerd.

Bron: zdnet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.