Terug naar het overzicht

29 januari 2022

Microsoft Teams-gebruikers kunnen nu chatten met Teams gebruikers buiten de organisatie

Microsoft heeft deze week aangekondigd dat een update voor Microsoft Teams Chat gebruikers nu in staat stelt om te communiceren en te chatten met Teams-gebruikers buiten hun eigen organisatie. Om de communicatie op het Microsoft Teams-platform te vergemakkelijken, nodigt u eenvoudig elke Teams-gebruiker uit om te chatten door het volledige e-mailadres of telefoonnummer in te voeren. Eenmaal geaccepteerd, kunt u een één-op-één of groepschat starten met iedereen met een persoonlijk Microsoft-account, zonder dat u van tenant hoeft te wisselen.

De nieuwe Microsoft Teams Chat-functie wordt nu uitgerold en begint te chatten met externe gebruikers via het Teams-platform. Microsoft legt iets meer uit over hoe u het kunt instellen, afhankelijk van uw toegangsrechten. Als u niet de beheerder bent van het Microsoft Teams-platform binnen uw bedrijf, moet u mogelijk hulp vragen aan uw IT-afdeling.

Microsoft Teams maakt standaard chat tussen werk- en persoonlijke accounts mogelijk

Een chat starten met gebruikers van een persoonlijk Team-account:

  • Teams-gebruikers die door een organisatie worden beheerd, kunnen gebruikers van een persoonlijk Team-account met wie ze willen chatten uitnodigen door het volledige e-mailadres of telefoonnummer in te voeren. Persoonlijke gebruikers van Teams kunnen het exacte organisatorische e-mailadres invoeren van de gebruiker die ze willen bereiken en proberen een chat te starten.
  • Als de persoon met wie je wilt chatten nog geen Teams-gebruiker is, ontvangt hij of zij een e-mail of een sms waarin hij of zij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek met een persoonlijk account. Wanneer ze zich registreren en zich aanmelden bij hun persoonlijke Teams-account, kunnen ze deelnemen aan de chat.
  • Zodra de persoon die je hebt uitgenodigd de uitnodiging accepteert, kun je een nieuwe 1:1- of groepschat starten of zelfs toevoegen aan een bestaande externe groepschat. Deze chatthread verschijnt naast uw andere chats, er is geen huurderswissel vereist om de chat te bekijken.
  • Druk jezelf uit, als onderdeel van je chat kun je rijke berichten, GIF’s en media verzenden en ontvangen.
  • Wees alleen in de gesprekken waar je bij wilt zijn. U kunt berichten van externe gebruikers blokkeren of een groepschat verlaten.
  • Teams-gebruikers die worden beheerd door een organisatie en gebruikers van een persoonlijk Team-account hebben de mogelijkheid om externe uitnodigingen te weigeren. Men kan een externe gebruiker tot 10 keer een bericht sturen voordat ze het accepteren, maar als het bericht na 10 berichten niet wordt geaccepteerd, kunt u geen extra berichten naar deze gebruiker verzenden.

Teams chatten met externe organisaties

“Er is veel communicatie nodig om uw bedrijf te laten draaien: samenwerken met collega’s, delen met partners, follow-ups met leveranciers en contact met klanten. Microsoft Teams biedt veilige oplossingen om samen te werken met externe partijen en met Microsoft Teams Connect maken we het nog makkelijker om met iedereen buiten je organisatie samen te werken. Teams stelt commerciële gebruikers in staat om te chatten met commerciële gebruikers in andere organisaties.

Op basis hiervan kunt u chatten met teamleden buiten uw organisatie, zelfs als ze een persoonlijk Teams-account gebruiken. Deze accounts worden vaak gebruikt door SMB en daarom helpt deze nieuwe mogelijkheid u om de relatie met externe partners te versterken.

Bron: geeky-gadgets

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.