Terug naar het overzicht

04 december 2021

Microsoft Teams maakt standaard chat tussen werk- en persoonlijke accounts mogelijk

De nieuwe shared chat-functie in Teams die Microsoft vorige maand op zijn Ignite-confertentie aankondigde, is nu beschikbaar voor desktop-, web- en mobiele gebruikers. De nieuwe functie brengt Teams voor werk en Teams voor consumenten chat-interoperabiliteit, en het zal standaard worden ingeschakeld volgens het Microsoft 365 Admin center.

De functie Gedeelde chat bouwt voort op de bestaande externe toegangsmogelijkheid in Teams waarmee gebruikers kunnen chatten, bellen en vergaderingen kunnen instellen met iedereen buiten hun organisatie. Deze release biedt de mogelijkheid om persoonlijke accountgebruikers van Teams uit te nodigen met behulp van een telefoonnummer of e-mailadres, terwijl de communicatie veilig blijft en binnen het organisatiebeleid valt.

Microsoft Teams maakt standaard chat tussen werk- en persoonlijke accounts mogelijk

Het is belangrijk op te merken dat sommige organisaties deze instelling mogelijk willen uitschakelen voor alle gebruikers of individuele gebruikers in hun tenants, omdat dit mogelijk kan leiden tot gegevensverlies, spam en phishing-aanvallen.

Om deze functie uit te schakelen, moeten IT-beheerders naar het Teams-beheercentrum gaan en op Gebruikers >> externe toegang klikken. Schakel ten slotte de wisselknop ‘Mensen in mijn organisatie kunnen communiceren met Teams-gebruikers van wie de accounts niet door een organisatie worden beheerd’ uit. Ook is er een optie om te voorkomen dat consumenten contact opnemen met mensen met een werkaccount.

Teams account not managed by an organisation

De functie Gedeelde chat wordt geleidelijk uitgerold naar alle Microsoft Teams, dus het is mogelijk niet meteen voor iedereen beschikbaar. Microsoft Teams is al interoperabel met Skype voor consumenten, dus het toevoegen van persoonlijke Accounts van Microsoft Teams aan de mix is logisch. Microsoft Teams voor consumenten is al ingebouwd in Windows 11 met de nieuwe Chat-app en het feit dat deze app consumenten laat communiceren met Teams-gebruikers in organisaties is een behoorlijk groot probleem.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.