Terug naar het overzicht

01 oktober 2022

Microsoft Teams doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je nooit meer een vergadering mist

Het bijhouden van uw steeds veranderende Microsoft Teams-agenda kan binnenkort eenvoudiger dan ooit zijn dankzij een nieuwe update.

De videoconferentiedienst heeft onthuld dat het werkt aan een nieuwe functie waarmee gebruikers de vergadering waarop ze zich bevinden kunnen “uitklappen”, zodat ze andere taken kunnen uitvoeren terwijl het gesprek doorgaat.

Het bedrijf zegt dat de verhuizing, die een enorme boost in productiviteit kan zijn voor Microsoft Teams-gebruikers, gebruikers in staat zal stellen een nieuwe vergadering te maken, hun chats te controleren of hun bestanden te bewerken zonder tussen apps te hoeven schakelen.

Pop-outvergaderingen van Microsoft Teams

In zijn vermelding op de officiële Microsoft 365-roadmap merkt het bedrijf op dat gebruikers nu in staat zullen zijn om “een bestaande vergadering te pop-outen met behulp van het pop-uppictogram in een Teams-agendaplanningsformulier”.

Hun vergadering is nog steeds zichtbaar terwijl ze andere taken uitvoeren en het is niet nodig om tussen verschillende apps te schakelen.

De functie staat voorlopig nog steeds vermeld als “in ontwikkeling”, maar heeft een verwachte releasedatum van oktober 2022, dus gebruikers hoeven niet te lang te wachten. Wanneer het wordt uitgebracht, is het beschikbaar voor Microsoft Teams-gebruikers op desktop, web en Mac.

De update is de laatste in een reeks verbeteringen aan Microsoft Teams, omdat het bedrijf zijn platform intuïtiever wil maken om te gebruiken.

Het bedrijf heeft onlangs onthuld dat het werkt aan een upgrade van de “Interactive Large Gallery”, wat betekent dat uw oproepen nu feeds van maximaal 49 videodeelnemers tegelijk bevatten. Gebruikers kunnen met anderen communiceren via acties zoals pin en spotlight, en hun vergaderactiviteit observeren, zoals hand opsteken en reacties.

Als het gaat om het afsluiten van een gesprek, stelt een andere nieuw aangekondigde functie gebruikers in staat om een vergadering vanaf al hun apparaten met één tik te verlaten – handig voor degenen die mogelijk hebben deelgenomen aan een vergadering met behulp van meerdere persoonlijke apparaten, bijvoorbeeld wanneer ze reizen of werken vanuit een gedeeld kantoor of openbare locatie.

In iets verontrustender nieuws kondigde Microsoft Teams onlangs echter ook aan dat het hold-muziek zou toevoegen voor gebruikers die de pech hebben hun oproep door te laten zetten.

Bron: wiredfocus

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.