Terug naar het overzicht

15 september 2022

Microsoft Teams toont standaard maximaal 49 deelnemers aan de vergadering

Microsoft Teams werkt aan een nieuwe update die de vergaderervaring voor desktop- en webgebruikers zal verbeteren. Met de functie kunnen gebruikers standaard automatisch de videofeed van maximaal 49 deelnemers op hun scherm bekijken.

Momenteel geeft de Microsoft Teams-app maximaal 9 video’s weer tijdens vergaderingen. Gebruikers in vergaderingen met een groter aantal deelnemers kunnen de weergave Grote galerij echter handmatig inschakelen om alle deelnemers tegelijkertijd te zien.

microsoft teams video 49 deelnemers

Met deze release werkt Microsoft Teams bij om de weergave voor 49 personen standaard weer te geven zonder enige gebruikersinteractie. Het bedrijf merkt op dat het werkelijke aantal videofeeds dat op het scherm wordt weergegeven, afhankelijk is van de specifieke hardwaremogelijkheden en internetbandbreedte. Het hangt er ook van af of de gebruiker de inhoud van de vergadering in een apart venster heeft weergegeven.

Volgens de Microsoft 365-roadmaplijst wordt de functie eind deze maand uitgerold naar alle Teams-gebruikers. Microsoft is van plan om in de komende weken meer details over de hardwarevereisten te delen.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.