Terug naar het overzicht

28 november 2021

Microsoft Teams Calls End-to-Encryption-uitrol vertraagd

Al in maart kondigde Microsoft aan dat ze binnenkort End-to-end-codering in Microsoft Teams zullen ondersteunen. De functie ging in juni naar de openbare preview en zou in november 2021 worden uitgerold.

Nu kondigde Microsoft aan dat de uitrol zou worden uitgesteld.

End-to-end-codering is de codering van informatie bij de oorsprong en decodering op de beoogde bestemming zonder de mogelijkheid voor tussenliggende knooppunten om te decoderen. Microsoft Teams ondersteunt een optie om end-to-end encryptie (E2EE) te gebruiken voor ad-hoc 1:1 Teams VoIP-gesprekken, waardoor gebruikers gevoelige informatie zoals wachtwoorden veiliger kunnen doorgeven.

Om de beveiligings- en nalevingsvereisten van de klant te ondersteunen, heeft IT volledige controle over wie E2EE in de organisatie kan gebruiken. Er wordt een nieuw beleid toegevoegd en het heeft een parameter om E2EE in te schakelen voor 1-1-oproepen. Standaard is het uitgeschakeld, zodat beheerders volledige controle hebben over de uitrol van deze functie in hun organisatie. E2EE kan worden ingeschakeld voor de hele organisatie of slechts voor een subset van gebruikers.

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe uitrolschema begin december (voorheen begin november) zal beginnen en verwacht dat de uitrol eind december (voorheen eind november) zal zijn voltooid.

E2EE-oproepen ondersteunen alleen basisfuncties voor bellen, zoals audio, video, scherm delen, chatten en geavanceerde functies zoals escalatie van oproepen, doorverbinden, opnemen, samenvoegen enz. zijn niet beschikbaar.

E2EE werkt alleen als zowel de beller als de ontvanger van de oproep E2EE hebben ingeschakeld. De functie is beschikbaar op desktop- en mobiele clients en niet op internet.

Lees hier alle details in de blogpost van Microsoft.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.