Terug naar het overzicht

27 november 2021

Microsoft Teams Rooms krijgt betere ondersteuning voor meerdere camera’s

Microsoft heeft een nieuwe functie aangekondigd voor Microsoft Teams Rooms voor Windows.

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers in de kamer schakelen tussen meerdere videocamera’s vanaf de console in Teams-kamers op Windows. Voor ruimtes met meer dan één videocamera die is aangesloten op MTR, kunnen gebruikers tijdens een Teams-vergadering tussen deze camera’s schakelen door een camera te selecteren in de lijst met beschikbare camera’s.

Gebruikers die Microsoft Teams Rooms gebruiken die zijn ingesteld met meerdere USB-camera’s, zien een bijgewerkte ervaring voor de videoknop op de universele balk op de Teams Rooms-console.

teams-rooms-camera

Gebruikers kunnen op het camerapictogram tikken om de camera uit en aan te zetten en kunnen op de punthaak tikken om een andere camera te selecteren.

Als u op de punthaak naast het camerapictogram tikt, wordt een cameraselectiedialoogvenster weergegeven met een live voorbeeld. Wanneer de gebruiker een andere camera selecteert, wordt deze geselecteerd en kan de gebruiker overal buiten het dialoogvenster tikken om de dialoog te sluiten.

teams-rooms-camera

Apparaatbeheerders kunnen een standaardvideocamera selecteren door deze te selecteren in apparaatinstellingen, via XML-configuratie of in de gebruikersinterface van het Teams Admin Center.

teams-rooms-camera

Als het apparaat niet meerdere USB-camera’s heeft ingesteld met het Teams Rooms-apparaat in de vergaderruimten, is er geen verschil in de ervaring.

Deze update voor Alleen Microsoft Teams Rooms voor Windows is naar verwachting medio december beschikbaar in de Microsoft Store.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.