Terug naar het overzicht

16 april 2023

Microsoft Start Op 1 Juli Met Afdwingen Teams Rooms Licenties: Waarom Belangrijk

Na 1 juli blokkeert Microsoft vergaderapparaten met een gebruikerslicentie om zich aan te melden en begint met het afdwingen van Teams Rooms-apparaatlicenties.

Partners moeten Microsoft 365- en Office 365-gebruikerslicenties die zijn toegewezen aan Teams Rooms-vergaderapparaten vóór die datum vervangen door een Teams Rooms-licentie. Rooms-apparaten worden ook niet ondersteund door Microsoft Teams Shared Device-licenties.

Na 1 juli blokkeert Microsoft uit Redmond, Wash., vergaderapparaten met een gebruikerslicentie om zich aan te melden.

Kelly Yeh, president van Chantilly, va.-gebaseerde Microsoft-partner Phalanx Technology Group, vertelde CRN in een interview dat Teams Rooms een kans zijn geweest voor zijn klanten die permanent hybride werk of een ontspannen telewerkmodel verkennen.

“Laten we sommige van deze kantoren herbestemmen naar grotere vergaderruimten en daar vervolgens een Teams Room aan toevoegen,” zei Yeh. “Dan wordt het zo – dit zijn breakout rooms. Dit is wanneer je je mensen bij elkaar moet hebben om vergaderingen te houden. Maar ze kunnen dan ook externe mensen uitnodigen voor die bijeenkomsten. Klantgerichte dingen. Zo rechtvaardigen we ook bepaalde operationele efficiënties.”

Yeh zei dat als Microsoft onderzoekt hoe licenties voor apparaten kunnen worden aangepast, hij graag een model zou zien dat licenties eenvoudiger maakt voor MSP’s die gewend zijn aan prijzen per seat.

“We moeten een lijst met serviceaccounts en een lijst met werkelijke gebruikers maken, de kosten per gebruiker dienovereenkomstig in rekening brengen,” zei Yeh. “En dan proberen we soms nog steeds die differentiële prijsstelling voor de serviceaccounts te achterhalen, omdat ik soms het wachtwoord opnieuw moet instellen. Soms moet ik toestemmingen krijgen voor die accounts voor verschillende gebruikers of externe gebruikers.”

Teams Room-apparaten omvatten Crestron-soundbars, Yealink 4k MeetingBoard-aanraakschermen en Lenovo ThinkSmart-camera’s.

De volgende licenties ondersteunen Teams Rooms:

*Microsoft Teams Rooms Pro

*Microsoft Teams Rooms Basic

*Microsoft Teams Rooms Standard (verouderd)

*Microsoft Teams Rooms Premium (verouderd)

Basislicenties omvatten maximaal 25 licenties, Teams, audioconferenties en Microsoft Whiteboard. Pro heeft onbeperkte licenties en voegt teams phone, Microsoft Intune, Azure Active Directory Premium Plan 1 en Skype voor Bedrijven Plan 2 toe. Pro is $ 40 per kamer per maand.

Basic omvat inschrijving en inventaris van Teams Admin Center plus automatische software-updates, terwijl Pro gedetailleerde systeem- en configuratie-informatie, beheer van de status van randapparatuur, apparaatanalyse en andere functies voor apparaatbeheer toevoegt.

Voor vergaderingen staat Basic ad-hocvergaderingen en directe gastdeelname toe voor Zoom- en Webex-vergaderingen. Pro voegt inchecken in een kamer toe met Teams Panel.

Pro is beschikbaar voor door partners geleide nieuwe commerce experience (NCE) verplichtingen, Enterprise Agreement (EA), Cloud Solution Provider (CSP) en andere kanalen.

Pro voegt een gedeeld whiteboard toe met Content Capture Camera-mogelijkheid, samenmodus, een galerij met maximaal 50 video’s, ondersteuning voor twee schermen, een Microsoft 365-telefoonsysteem, ondersteuning voor meerdere camera’s, ruisonderdrukking aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), ondersteuning voor intelligente live transcriptie van luidsprekers en voorwaardelijke toegangsbeleid voor Azure Active Directory (AD), naast andere mogelijkheden, volgens Microsoft.

Bron: crn

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.