Terug naar het overzicht

15 april 2023

Elon Musk praat met investeerders over AI-startup

Elon Musk, de bekende CEO van Tesla en SpaceX, is naar verluidt in gesprek met investeerders over het ondersteunen van een startup die zich richt op kunstmatige intelligentie (AI). Volgens anonieme bronnen heeft Musk verschillende investeerders benaderd om te bespreken hoe zij kunnen bijdragen aan de financiering van de AI-startup. Het is nog niet bekend welke specifieke startup het betreft en wat de precieze plannen zijn.

Musk heeft in het verleden herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren van AI en de noodzaak van regulering en veiligheidsprotocollen. In 2015 richtte hij OpenAI op, een non-profitorganisatie die als doel heeft om de ontwikkeling van AI op een veilige manier te bevorderen. Echter, in 2019 heeft Musk zich teruggetrokken uit de raad van bestuur van OpenAI vanwege zijn bezorgdheid over de richting van het bedrijf.

Ondanks zijn bezorgdheid over de risico’s van AI, heeft Musk ook geïnvesteerd in AI-startups. Zo heeft hij onder andere geïnvesteerd in Vicarious, een startup die zich richt op het creëren van AI die in staat is om te denken als een mens, en DeepMind, een Britse AI-startup die later door Google is overgenomen.

Het is nog niet bekend of de AI-startup waar Musk nu in geïnteresseerd is, gerelateerd is aan OpenAI of dat het een geheel nieuwe onderneming betreft. Het is echter wel duidelijk dat Musk zijn betrokkenheid bij AI niet heeft verminderd. Het lijkt erop dat hij zijn ervaring en middelen wil inzetten om de ontwikkeling van AI op een verantwoorde en veilige manier te bevorderen.

Investeerders zouden mogelijk geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van een AI-startup onder leiding van Musk, gezien zijn reputatie en expertise in de technologiesector. Het is echter ook mogelijk dat sommige investeerders terughoudend zijn vanwege de bezorgdheid van Musk over de risico’s van AI. Musk heeft zelf nog geen commentaar gegeven op het gerucht.

In elk geval zal de ontwikkeling van AI naar verwachting de komende jaren doorgaan en zal het potentieel hebben om een breed scala aan industrieën en sectoren te transformeren. De betrokkenheid van Musk bij een nieuwe AI-startup zal waarschijnlijk zorgen voor meer aandacht en interesse in dit gebied, en hopelijk bijdragen aan de ontwikkeling van verantwoordelijke en veilige AI-technologie.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.