Terug naar het overzicht

05 april 2023

Microsoft presenteert nieuw signature teams rooms design voor vergaderingen

Microsoft kondigde deze week de publicatie aan van zijn “Signature Teams Rooms” -ontwerp, dat tot doel heeft vergaderingen met externe deelnemers natuurlijker en inclusiever te laten lijken.

Een Signature Teams Room maakt gebruik van bepaalde apparatuur, meubilair en een camera met ultragroothoeklens voor kunstmatige intelligentie aan de voorkant van de kamer om het te laten lijken alsof mensen worden geconfronteerd met deelnemers aan vergaderingen op afstand. De camera wordt beschreven als het vastleggen van beelden van de externe deelnemers in afzonderlijke feeds om dit scenario mogelijk te maken.

Een intern Microsoft-project dat beschikbaar is voor het IT-team van Microsoft en de Microsoft Teams-groep, heeft het ontwerp van Signature Teams Rooms voor Microsoft-werknemersvergaderingen geïnitieerd, maar de plannen en apparatuurdetails zijn nu gepubliceerd voor iedereen om te gebruiken.

Microsoft’s Signature Teams Rooms design publicatie benadrukte dat dit soort regeling voor online vergaderingen vooral is voor organisaties die face-to-face soorten vergaderingen nodig hebben.

Signature Teams Rooms zijn niet bedoeld als vervanging voor alle andere vergaderruimten binnen uw organisatie, maar eerder als aanvulling op bestaande vergaderruimten die gebruikmaken van Microsoft Teams. Ze moeten strategisch worden ingezet binnen uw organisatie in de ruimtes en locaties waar face-to-face interacties met deelnemers aan vergaderingen op afstand het meest worden gewaardeerd.

Daartoe gebruiken Signature Teams Rooms gebogen C-vormige meubels voor de kantoordeelnemers in de vergaderruimte, waarvan de beelden worden vastgelegd door de ultragroothoekcamera. Een Microsoft Teams-functie genaamd “Front Row” wordt gebruikt om de afbeeldingen van de externe deelnemers op ooghoogte te schalen en te plaatsen.

Voorbeeld van een kleine Microsoft Teams-kamer met signature

Voorbeeld van een kleine Microsoft Teams-kamer met signature Bron: Microsoft

Voorbeeld van een middelgrote Microsoft Teams-ruimte met signature

Voorbeeld van een middelgrote Microsoft Teams-ruimte met signature Bron: Microsoft

Microsoft verwacht ook het audiogedeelte voor Teams Rooms te verbeteren via ruimtelijke audio, waarbij “geluid afkomstig is uit de richting van de persoon die spreekt.” De ruimtelijke audiocapaciteit werd in de publicatie beschreven als “in de toekomst”.

Microsoft Surface Hub 2S wordt Teams Rooms-apparaat In ander Teams Rooms-nieuws
kondigde Microsoft eind vorige maand aan dat zijn Surface Hub 2S, een eigen Microsoft-product, “zich zal aansluiten bij de Microsoft Teams Rooms-familie.”

Teams Rooms-apparaten werden voorheen onderscheiden als niet door Microsoft gebouwde hardwareapparaten met Microsoft-software. Nu krijgt het Surface Hub 2S-apparaat van Microsoft dezelfde branding, die “later dit jaar” voor nieuwe machines zal beginnen.

Met de brandingswitch Teams Rooms worden nieuwe Surface Hub 2S-apparaten “het eerste bord met aanraakfunctionaliteit waarop Teams Rooms op Windows wordt uitgevoerd.” De whiteboardtekenmogelijkheid blijft behouden, maar de andere geïnstalleerde Microsoft-apps zijn niet beschikbaar (Surface Hub-apparaten gaven meestal toegang tot Office-apps). Het Teams Rooms Surface Hub 2S-product kan deelnemen aan Zoom- en Webex-vergaderingen. Het krijgt Teams Rooms-functies zoals “Front Row, persistent chat, consistente mogelijkheden voor extern beheer en meer.”

Microsoft heeft ook de Surface Hub 2S-brandingswitch naar Teams Rooms aangeprezen als een betere beheermogelijkheden via het Microsoft Teams Admin Center, Microsoft Intune en System Center Configuration Manager. Microsoft beloofde ook dat deze komende Surface Hub 2 Teams Rooms-apparaten compatibel zullen zijn met ‘Teams Rooms-apparaten van derden’.

Het zal mogelijk zijn voor bestaande Surface Hub 2S-apparaten om “op een toekomstige datum naar deze ervaring te migreren”, aldus de aankondiging. Huidige gebruikers van het Windows 10 Team Edition-besturingssysteem op de Surface Hub 2S worden ondersteund “tot en met 14 oktober 2025”.

Bron: redmondmag

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.