Terug naar het overzicht

13 juni 2023

Microsoft Places: Efficiënte oplossing voor het beheren van hybride werkplekken

Hybride werken is een redding gebleken voor veel bedrijven die nog steeds de gevolgen van de wereldwijde pandemie ondervinden. Met het gemak en de ontspanning van thuiswerken en de mogelijkheid om verbinding te maken met collega’s over de hele wereld, biedt hybride werken het beste van twee werelden.

Wat is Microsoft Places?

Ondanks de voordelen van hybride werken, ontbreekt het op veel werkplekken aan organisatie. Microsoft Places wil dit probleem oplossen door een eenvoudig te gebruiken oplossing te bieden die helpt coördineren waar werk plaatsvindt en werkruimte en kosten optimaliseert.

Microsoft Places is een tool die een uitgebreid overzicht biedt van hoe mensen een fysieke werkplek gebruiken. Places is een verbonden werkplekplatform dat bedrijven helpt hybride werkruimtes te beheren. Voor werknemers die op afstand werken, helpt dit platform hen verbonden te blijven met hun teams, de samenwerking te vergroten en de middelen te vinden die nodig zijn om productief te zijn.

Werkplekcoördinatie en ruimte-optimalisatietools

Het hart van het Microsoft Places-platform zijn werkplekcoördinatietools zoals plannings-, beschikbaarheids- en productiviteitsbewaking. Met deze tools kunnen managers snel beschikbare ruimtes vinden voor hun teamleden om samen te werken aan projecten op een meer georganiseerde manier.

Microsoft Places helpt ook om energie-efficiëntie te verbeteren met kantoormoderniseringtools, zoals verlichtingsoptimalisatie, HVAC-regeling en luchtkwaliteitsbewaking. Gebruikers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot gedeelde ruimtes, zoals vergaderruimtes of andere gebieden, terwijl het contact met anderen wordt geminimaliseerd.

Integratie met Microsoft 365-tools

Microsoft Places integreert met andere tools in de Microsoft 365-suite, zodat gebruikers toegang hebben tot hun gegevens vanaf één centrale locatie. Dit omvat zaken als Outlook-agenda, OneNote en SharePoint voor betere samenwerking en productiviteit, evenals Teams en Yammer voor betere communicatie.

Teams Rooms bij ALTA-ICT

In aanvulling op Microsoft Places biedt ALTA-ICT ook Teams Rooms-diensten aan om uw hybride werkomgeving te verbeteren. Neem contact op met Alta-ICT om uw werkplekproductiviteit verder te optimaliseren en een naadloze ervaring te creëren voor uw teams.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.