Terug naar het overzicht

24 augustus 2022

Microsoft lanceert Viva Engage sociaal netwerk voor de werkplek

Microsoft heeft aangekondigd dat Viva Engage, vorige maand aangekondigd op Microsoft Inspire, vanaf gisteren algemeen beschikbaar is. Dit is een soort sociaal netwerk, ingebouwd in Microsoft Teams, en het is in wezen een opvolger van de Yammer Communities-app in Teams. Het is in wezen bedoeld als een manier om op een meer informele manier met je collega’s om te gaan en ervaringen en kennis te delen.

Viva Engage wordt geleverd met de functies die u al kent van Yammer-community’s, met name community’s. U kunt lid worden van bestaande community’s binnen uw organisatie, waar u berichten vindt die betrekking hebben op meer specifieke gebieden van het bedrijf. Je hebt misschien een community voor het hele bedrijf, maar ook een community voor het verkoopteam, of een voor leiderschap, enzovoort. Viva Engage brengt echter ook meer een persoonlijke focus met de Storyline- en Stories-functies. Deze komen later, dus op dit moment lijkt het erop dat Viva Engage vooral een rebranding is van Yammer Communities.

Storyline is een standaard tijdlijn, vergelijkbaar met wat je op Facebook of Twitter zou kunnen vinden. Mensen kunnen je verhaallijn bekijken om je persoonlijke prestaties of berichten die je op het netwerk wilt maken, te zien. Met de feed Verhaallijnen kun je relevante verhaallijnberichten bekijken van mensen in de hele organisatie en van mensen die je wilt volgen. Deze zal in september beschikbaar zijn in openbare preview.

Ondertussen zijn Verhalen ook vrij bekend als je weet hebt van Facebook Stories of een andere variant van de functie. U kunt korte, verlopen video’s of afbeeldingen plaatsen om een doorlopend evenement te promoten of een prestatie te vieren, zonder deze permanent zichtbaar te laten op de site. Dit zal in de komende maanden in openbare preview worden gelanceerd, dus het kan een tijdje duren voordat je het daadwerkelijk kunt zien.

Microsoft Viva is een employee experience platform, zoals Microsoft het noemt, en Viva Engage is slechts de nieuwste toevoeging. Er zijn andere tools, zoals Viva Goals, Viva Insights en meer, die allemaal zijn ontworpen om werknemers te helpen hun doelen te bereiken. We zullen waarschijnlijk ook in de toekomst meer tools zien worden toegevoegd.

Bron: xda-developers, microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.