Terug naar het overzicht

26 juli 2022

Microsoft Inspire 2022: een overzicht van de nieuwste aankondigingen

Nu veel organisaties al vooruitgang boeken met hun digitale transformatie, ligt de focus nu op de ‘digitale imperatief’ – het leveren van geïntegreerde technologie die organisaties helpt zich te onderscheiden, veerkracht op te bouwen en meer te doen met minder. Ditwas een van de belangrijkste boodschappen tijdens het Microsoft Inspire-evenement van dit jaar, dat een groot aantal nieuwe manieren toonde om de Microsoft cloud te gebruiken om organisaties te helpen innoveren.  

Wat is Microsoft Inspire? 

Microsoft Inspire is het jaarlijkse evenement voor Microsoft-partners over de hele wereld, waar de nieuwste technologische innovatie wordt gepresenteerd. De belangrijkste thema’s van dit jaar waren onder meer hoe modernisering en migratie u kunnen helpen innoveren, de nieuwe digitale noodzaak voor hybride werken en het stroomlijnen van de beveiliging op verschillende platforms. 

Een focus van het evenement van dit jaar was hoe Microsoft organisaties kan ondersteunen bij de uitdagingen die het komende decennium met zich meebrengt – die heel anders zullen zijn dan wat we het afgelopen decennium hebben gezien. De belangrijkste aankondigingen onthulden hoe de Microsoft-cloud organisaties de technologie kan bieden om hen te helpen minder te doen met meer.  

Laten we eens kijken naar enkele van de hoogtepunten. 

Digitaal Contact Center Platform 

Een van de nieuwe aankondigingen van dit jaar is het Digital Contact Center Platform, een open, collaboratieve oplossing die het onlangs overgenomen Nuance samenbrengt met Dynamics 365, Power Platform en Microsoft Teams. Het helpt organisaties een naadloze ervaring te creëren voor klanten die via elk kanaal contact opnemen.  

Organisaties kunnen dit platform gebruiken om contactcenterervaringen te bouwen die zijn afgestemd op de klant, met een naadloze ervaring dankzij de samenwerking tussen kanalen – of dat nu een moderne Teams Voice-telefonieoplossing, online live chatboxen of AI-gestuurde chatbots is.  

Hybride laten werken, werken 

Het is duidelijk dat hybride werken een blijvertje is , maar er moet een balans worden gevonden tussen flexibiliteit en connectiviteit. Microsoft rolt nieuwe mogelijkheden uit in Microsoft 365 en Teams om samenwerking eenvoudiger te maken. 

  • Met Excel Live kunt u werkmappen rechtstreeks vanuit het Teams-vergadervenster bewerken. 
  • Met collaboratieve annotaties kunnen mensen zich bezighouden met inhoud die wordt gedeeld in een Teams-vergadering. 
  • Videoboodschappen worden geïntroduceerd in Teams, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om een korte clip in een gesprek op te nemen, te bewerken en te verzenden. 

Viva, het employee experience-platform van Microsoft, helpt organisaties de productiviteit, het welzijn en de samenwerking te verhogen met modules die rechtstreeks in Microsoft Teams zijn geïntegreerd. Een nieuwe module, Viva Engage, werd aangekondigd op Microsoft Inspire, na de doelen en verkoopmodules die eerder dit jaar werden aangekondigd. Met Engage kunt u uw werknemerscommunity en betrokkenheid bij leiderschap vergroten door middel van nieuwe functies zoals Stories.  

Windows 365  

Sinds Windows 365 voor het eerst werd uitgebracht tijdens het Microsoft Inspire-evenement van vorig jaar, is het blijven uitbreiden met een aantal functies toegevoegd. Het is een belangrijke enabler geweest van de hybride manier van werken die nu de norm is geworden.  

Organisaties gebruiken Windows 365 en modern eindpuntbeheer om de onboarding te stroomlijnen, de hybride werkervaring te verbeteren, de infrastructuurkosten te verlagen en de beveiliging te verbeteren. De manieren waarop het cloud-pc-platform door organisaties kan worden gebruikt, blijven evolueren. Twee nieuwe functies in Windows 365 zijn: 

  • point-in-time herstel, waarmee beheerders een cloud-pc kunnen herstellen;  
  • de Autopatch-service, waarmee Windows-updates worden geautomatiseerd voor een betere beveiliging. 

Een stapel nieuwe Azure-mogelijkheden 

Azure is de sleutel tot Microsofts digitale noodzaak van geïntegreerde technologie die u helpt meer te doen met minder. Het moderniseren en migreren naar Azure is van fundamenteel belang voor het innoveren van uw personeelsbestand en Microsoft richt zich op het bouwen van een multi-cloud, multi-edge infrastructuur om deze innovatie te ondersteunen. 

Een van de verschillende Aankondigingen van Azure was een plan voor tien extra datacenterregio’s, verspreid over tien regio’s op vier continenten, in het komende jaar. Naarmate meer organisaties naar de cloud verhuizen, zal dit leiden tot snellere toegang en verbeterde gegevensopslag.  

Andere belangrijke Azure-mogelijkheden van het Microsoft Inspire-evenement zijn: 

  • Azure Confidential Computing-mogelijkheden zijn beschikbaar voor organisaties om gevoelige gegevens in de cloud te verwerken met nog betere bescherming; 
  • Azure Center for SAP Solutions zal beschikbaar zijn voor het implementeren en beheren van SAP-workloads, zodat u een SAP-systeem naadloos kunt uitvoeren met de Microsoft Cloud; 
  • Met het Azure Arc Boost-programma kunnen organisaties apps bouwen met Azure-services die in verschillende omgevingen worden uitgevoerd, dankzij de samenwerking van Microsoft met Intel. 

Een andere opwindende aankondiging was de Azure Space Partner Community, op maat gemaakt voor partners die de kracht van hun cloud computing ontwikkelen met satellietnetwerken en andere ruimtetechnologieën. Dit biedt een innovatieve manier voor organisaties om de reikwijdte van connectiviteit te verbreden en nieuwe inzichten te verzamelen met behulp van ruimtegegevens. 

Fusieteams van ontwikkelaars in staat stellen 

In deze digitale wereld is de vraag naar ontwikkelaars sterker dan ooit en reikt verder dan de technologie-industrie. Dit opent een nieuwe kans om zowel burger- als professionele ontwikkelaars te ondersteunen door applicaties te innoveren om een fusieteam van ontwikkelaars te ondersteunen.  

Microsoft heeft al een compleet scala aan tools die ontwikkelaars helpen hun ideeën van code naar de cloud, naar de wereld te brengen, in Azure DevOps, GitHub en Visual Studio, maar dit is niet waar het eindigt. Tegen 2025 zal 70% van de nieuwe applicaties die voor de onderneming worden geïmplementeerd, low-code of no-code tools gebruiken. Om dit in perspectief te plaatsen, dit cijfer stond in 2020 op slechts 25%.  

Content+Cloud kan uw organisatie helpen met deze paradigmaverschuiving – we kunnen op maat gemaakte applicaties maken via het Power Platform en Teams, en u helpen bij het opzetten van een raamwerk voor low-code ontwikkeling binnen uw personeelsbestand.  

Verbetering van de beveiliging in clouds en platforms 

In een steeds digitalere wereld die zich uitbreidt over clouds en platforms, is beveiliging een topprioriteit voor elke organisatie. Microsoft is de enige cloudprovider met multi-cloudbescherming voor de top drie platforms en blijft uitbreiden en nieuwe beveiligingsaanbiedingen creëren met het groeiende Microsoft Security-partnernetwerk.  

Een nieuwe ontwikkeling op dit gebied zijn de verbeteringen van Microsoft Defender for Internet of Things (IoT) – met integratie voor Microsoft 365 Defender met IoT-apparaten voor verhoogde beveiliging.  

Microsoft Cloud voor soevereiniteit 

Bij Content+Cloud hebben we brede en uitgebreide ervaring met het werken met klanten in de overheidsruimte. Het was dan ook met grote belangstelling dat we luisterden naar een belangrijke aankondiging voor deze sector: de lancering van de Microsoft Cloud for Sovereignty.  

Dit stelt organisaties in de publieke sector in staat om te voldoen aan gegevenssoevereiniteits-, beveiligings- en privacyvereisten met beleid, controles en technologieën voor hun workloads. Het geeft organisaties de volledige kracht van de cloud – brede platformmogelijkheden, beveiliging, veerkracht en schaal – terwijl ze tegelijkertijd de controle over hun gegevens behouden met transparantie voor governanceprocessen. Het is een unieke cloud die de kernmogelijkheden van Microsoft op het gebied van vertrouwelijk computergebruik en soevereiniteit combineert.  

Blog: contentandcloud

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.