Terug naar het overzicht

17 januari 2023

Microsoft lanceert Azure OpenAI-service met ChatGPT binnenkort beschikbaar

ChatGPT komt binnenkort naar deze Azure-service, omdat bedrijven nieuwe AI-modellen in hun eigen apps kunnen gebruiken.

Microsoft rolt deze week zijn Azure OpenAI-service uit, waarmee bedrijven tools zoals DALL-E kunnen integreren in hun eigen cloud-apps. Microsoft test deze Azure-service al iets meer dan een jaar en het zal binnenkort toegang bieden tot ChatGPT, de conversationele AI die vorig jaar de krantenkoppen haalde.

De Azure OpenAI-service beschikt over een aantal AI-modellen die door OpenAI zijn gemaakt, waaronder GPT-3.5, Codex en DALL-E, zodat bedrijven en ontwikkelaars deze systemen kunnen gebruiken in hun eigen apps en workloads. Microsoft verpakt GPT-3.5 in wezen met de schaalvergroting die u zou verwachten van Azure en toevoegingen op het gebied van beheer en gegevensverwerking. Ontwikkelaars kunnen Azure OpenAI gebruiken om apps te bouwen die gebruikmaken van AI voor ondersteuningstickets of voor het matchen van inhoud om de zoekresultaten in online winkels te verbeteren. Dergelijke modellen worden al op grote schaal gebruikt als hulpmiddelen om documenten samen te vatten en tekst te analyseren.

Microsoft gebruikt zijn eigen Azure OpenAI-service om GitHub Copilot aan te drijven, de service van $ 10 per maand die helpt bij het voorstellen van coderegels aan ontwikkelaars in hun code-editor. Power BI maakt ook gebruik van GPT-3-modellen voor natuurlijke taal om formules en expressies te genereren, en de aankomende Microsoft Designer-app gebruikt DALL-E 2 om illustraties te genereren op basis van tekstprompts..

De lancering van Azure OpenAI komt slechts enkele dagen na geruchten dat Microsoft ChatGPT en andere OpenAI-taal AI-modellen nog verder wil integreren in zijn producten en services. Het gerucht gaat dat Microsoft zich voorbereidt om Google uit te dagen met ChatGPT-integratie in Bing-zoekresultaten, en het bedrijf kijkt naar verluidt naar de integratie van een aantal taal-AI-technologie in zijn Word-, PowerPoint- en Outlook-apps.

ChatGPT_OpenAI

Tijdens het World Economic Forum op dinsdag was Microsoft-CEO Satya Nadella optimistisch over OpenAI-integratie. “Elk product van Microsoft zal een aantal van dezelfde AI-mogelijkheden hebben om het product volledig te transformeren”, zei Nadella tijdens een panel in de Wall Street Journal. Tools zoals ChatGPT, betoogt Nadella, zijn nodig om de productiviteit te verhogen. “We hebben iets nodig dat de productiviteitscurve echt verandert, zodat we echte economische groei kunnen hebben,” zei Nadella.

Microsoft kocht in 2020 een exclusieve licentie voor de onderliggende technologie achter GPT-3 na in 2019 $ 1 miljard in OpenAI te hebben geïnvesteerd. Het heeft sindsdien een diepe relatie met OpenAI opgebouwd, inclusief plannen om een AI-tekst-naar-beeldmodel toe te voegen aan Bing, mogelijk gemaakt door OpenAI’s DALL-E 2. Microsoft kijkt nu naar verluidt naar een weddenschap van $ 10 miljard op OpenAI, waardoor de softwaregigant 75 procent van de winst en een belang van 49 in OpenAI zou krijgen.

Bron: The Verge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.