Terug naar het overzicht

19 oktober 2022

Microsoft Designer combineert PowerPoint met Dall-E 2 AI Art

AI Image Generators zijn de afgelopen maanden steeds populairder geworden, vooral met de beschikbaarheid van Stable Diffusion en zijn vele uitlopers. Microsoft betreedt officieel de AI-kunstgame met een nieuwe app, Designer.

Microsoft Designer is 12 oktober 2022 aangekondigd, gebaseerd op de Designer-functie in PowerPoint, die probeert de inhoud van uw diavoorstellingen te matchen met minder algemene achtergronden. De nieuwe speciale Designer-app is gebrandmerkt als een grafische ontwerptool “waarmee u verbluffende berichten op sociale media, uitnodigingen, digitale ansichtkaarten, afbeeldingen en meer kunt maken, allemaal in een oogwenk.”

Met de nieuwe app kunt u tekst typen, die lijkt op de titel van een PowerPoint-dia, evenals een tekstprompt voor het genereren van een achtergrondafbeelding. Microsoft gebruikt DALL-E 2 van OpenAI om de afbeeldingen te maken, dus ze zouden er redelijk goed uit moeten zien – hoewel het genereren van ontwerpen voor commercieel gebruik met AI-kunst nog steeds een troebel veld is. U kunt ook uw eigen afbeeldingen vervangen, die zijn geïntegreerd in de sjablonen van Microsoft.

Bron: Microsoft

Bron: howtogeek

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.