Terug naar het overzicht

18 juni 2023

Windows 365 Boot: De Toekomst Van Gedeelde Apparaten

Terwijl de behoeften van de hybride werkkrachten blijven evolueren, blijft Microsoft haar cloudoplossingen ontwikkelen. Hun nieuwste bijdrage is Windows 365 Boot, een verbetering van Windows 11, versie 22H2. Deze baanbrekende functie stelt gebruikers in staat om direct in te loggen op hun Windows 365 Cloud PC, waardoor de traditionele Windows UI wordt omzeild en de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Wat is Windows 365 Boot?

Windows 365 Boot is ontworpen met de gebruikerservaring in gedachten. Het stelt gebruikers in staat om direct na het inloggen op hun lokale Windows 11 desktop toegang te krijgen tot hun persoonlijke en beveiligde Cloud PC-omgeving. Dit maakt het een ideale oplossing voor gedeelde apparaten, zoals die voor ploegenwerkers.

Implementatie van Windows 365 Boot: Overzicht van het proces

Het begrijpen van het implementatieproces is cruciaal om het potentieel van Windows 365 Boot te begrijpen. Dit vereist onder andere deelname aan het Windows Insider Program (Dev Channel), rechten van Microsoft Intune-beheerder en een Windows 365 Cloud PC-licentie.

Prioriteren van beveiliging met Windows Update Management

Het ontbreken van een lokale Windows UI betekent dat beheerders proactieve maatregelen moeten nemen om te zorgen dat Windows veilig blijft op gedeelde apparaten. Dit omvat het configureren van update-uitstelinstellingen, het aanpassen van actieve uren om storingen tijdens productieve uren te voorkomen, en het instellen van update-deadlines.

Aanpassen van endpoints: Taal- en netwerkinstellingen

Verdere personalisatie is mogelijk met de optionele taal- en VPN- of Wi-Fi-profiel configuratie-instellingen. Door deze configuraties kunnen beheerders voldoen aan de specifieke behoeften van hun gebruikers, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Inloggen met Windows 365 Boot

Eenmaal geactiveerd, zal het vergrendelscherm van de gebruiker het Windows 11 scherm tonen. De gebruiker logt dan in met hun Microsoft-account, waarmee ze direct verbinding maken met hun Cloud PC.

Veelgestelde vragen over Windows 365 Boot

Het begrijpen van de beperkingen en overwegingen van Windows 365 Boot is cruciaal. Deze omvatten eisen aan de Windows-versie, deelname aan het Windows Insider Program, beheerdersrechten en licentieverlening, de beveiliging van gedeelde apparaten en de implementatie op bestaande endpoints.

Conclusie

De nieuwe Windows 365 Boot-oplossing is een uitstekende nieuwe oplossing die desktopbronnen biedt voor de hybride werkkrachten. Met zijn focus op het stroomlijnen van de gebruikerservaring en het mogelijk maken

van soepele toegang tot Cloud PC-omgevingen, staat het klaar om te herdefiniëren hoe we met onze apparaten omgaan en onze digitale ruimtes navigeren.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.