Terug naar het overzicht

01 februari 2023

Microsoft brengt binnenkort GPT-3.5 naar Microsoft Teams Premium

Bereid je voor op slimmere vergaderingen met ‘intelligent recap’ aangedreven door OpenAI.

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid van Microsoft Teams Premium aangekondigd.
  • Het bedrijf schetste in een uitgebreide blogpost alle nieuwe functies die beschikbaar zijn, en veel komen in het tweede kwartaal van 2023.
  • ‘Intelligent recap’ genereert automatisch vergadernotities, aanbevolen taken en gepersonaliseerde hoogtepunten om u te helpen de meest kritieke informatie te krijgen, zelfs als u de vergadering mist.
  • Microsoft Teams Premium beschikt ook over AI-aangedreven live vertaling (voor bijschriften).

Microsoft gaat voluit op AI en Microsoft Teams Premium. Vandaag heeft het bedrijf een enorme blog uitgebracht het beschrijven van alle nieuwe functies die beschikbaar zijn en verschillende die in de komende maanden komen, waarvan er vele afhankelijk zijn van OpenAI en zijn GPT-3.5 (“Generatieve voorgetrainde transformator”) technologie.

Misschien wel de belangrijkste nieuwe functie is er een die we jaren geleden gedemonstreerd zagen op Microsoft Build. AI vat uw vergaderingen samen in een verteerbaar en coherent formaat ter referentie of voor degenen die de vergadering hebben gemist.

Zoals Microsoft opmerkt:

“Met intelligente samenvatting in Teams premium krijgt u automatisch gegenereerde vergadernotities, aanbevolen taken en gepersonaliseerde hoogtepunten om u te helpen de informatie te krijgen die voor u het belangrijkst is, zelfs als u de vergadering mist.”

Met intelligente samenvatting kunt u nu tijd besparen bij het bekijken van vergaderopnamen. Door AI gegenereerde hoofdstukken verdelen de vergadering in secties, zodat het gemakkelijk is om de inhoud te kiezen die voor u het meest relevant is. Dit is vandaag beschikbaar voor PowerPoint Live-vergaderingsopnamen. Intelligente samenvatting genereert automatisch ook vergaderhoofdstukken op basis van het transcript van de vergadering.”

“Daarnaast kunnen er bepaalde punten in een vergadering zijn die je opnieuw wilt bezoeken. Vandaag zijn er gepersonaliseerde tijdlijnmarkeringen beschikbaar die alleen u kunt zien en die u in de opname van de vergadering hebt opgenomen of deze hebt verlaten, zodat u snel kunt klikken en luisteren naar wat u hebt gemist. Gepersonaliseerde tijdlijnmarkeringen worden uitgebreid met wanneer uw naam is genoemd en wanneer een scherm is gedeeld.

Intelligente samenvatting van Microsoft Teams Premium
De ‘intelligente samenvatting’ van Microsoft die naar Microsoft Teams komt, wordt mogelijk gemaakt door OpenAI. 
(Afbeelding: Microsoft)

Microsoft heeft ook een functie gemarkeerd die al beschikbaar is: Live-vertalingen. Met Microsoft Teams Premium krijgen gebruikers “… AI-aangedreven real-time vertalingen uit 40 gesproken talen. Deelnemers aan de vergadering kunnen bijschriften in hun eigen taal lezen, waardoor geld wordt bespaard en vergaderingen productiever en moeitelozer worden. Alleen de organisator van de vergadering hoeft Teams Premium te hebben zodat alle deelnemers aan de vergadering kunnen genieten van live vertalingen.”

Het mag geen verrassing zijn dat Microsoft hard gaat op AI. De technologieën worden al jaren geplaagd, maar met de recente release van ChatGPT-3.5 door OpenAI, lijkt het erop dat “AI” heel snel van buzzword naar realiteit is gegaan. Microsoft is een prominente investeerder in OpenAI, met $ 1 miljard in het verleden en een mogelijk salaris van $ 10 miljard op zijn weg.

Net vandaag werd gemeld dat Microsoft GPT-4-functies in Microsoft Bing bouwt en dat deze infusie in de “komende weken” zou kunnen plaatsvinden. Er is niet veel bekend over GPT-4, maar Semafor, die het nieuws brak, merkte op uit zijn bronnen op dat het “veel sneller reageert dan de huidige versie, en de antwoorden klinken menselijker en zijn gedetailleerder.”

Microsoft maakt naar verluidt ook veel vooruitgang in AI vanwege zijn supercomputer, aangekondigd in 2020, die OpenAI gebruikt om datasets te trainen. Momenteel, terwijl ChatGPT-3 zich bezighoudt met zijn resultaten en nauwkeurigheid, kan de snelheid traag zijn, wat GPT-4 naar verluidt aanpakt.

Eerdere rapporten zeiden ook dat Microsoft AI in Office plaatst. In gerelateerd nieuws wordt Microsoft geconfronteerd met een EU-antitrustklacht en -onderzoek dat is aangespannen door rivaal Slack.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.