Terug naar het overzicht

31 januari 2023

Microsoft onthult nieuw Teams Rooms-ontwerp voor Windows

Microsoft heeft deze week een “levendige nieuwe look” onthuld voor zijn Microsoft Teams Rooms die een opfrisbeurt bieden van zowel de lay-out, typografie en het ontwerp van de Teams Rooms op Windows-consoles als front-of-room displays. De nieuwe updates zijn beschikbaar voor Teams-gebruikers in de Windows Teams-applicatierelease 4.16 en op Android.

Microsoft heeft de knoppen op de console bijgewerkt, zodat gebruikers snel toegang hebben tot de meest gebruikte functies, waaronder de mogelijkheid om een nieuwe vergadering vanuit de kamer te starten en naar een telefoonnummer te bellen of contacten uit uw directory toe te voegen, lokale HDMI-inhoud te delen en de mogelijkheid om Teams Room in staat te stellen deel te nemen aan een Teams-vergadering met behulp van de vergaderings-ID, met Direct Guest Join-interoperabiliteitsfunctionaliteit die later dit jaar door Microsoft wordt uitgerold.

TeamsRoomsConsole
Bron: Microsoft

Teams Rooms Simplified error states
Bron: Microsoft

Microsoft Teams Rooms

Om Teams Rooms nog gebruiksvriendelijker te maken, stemmen we de belangrijkste elementen van de gebruikersinterface uit op de Windows- en Android-ecosystemen. Gebruikers zullen voor het eerst de levendige nieuwe omgevingsschermen en een vernieuwde kalender op consoles en front-of-room displays opmerken. Ze zullen ook genieten van verbeterde visuele aanwijzingen tijdens de ervaring die het gemakkelijker en intuïtiever maken om met de console te communiceren. Op de kalender kunnen gebruikers naar beneden scrollen op de kalender om het schema voor de hele dag te zien.”

TeamsRoomsConsole
Bron: Microsoft

“Voor verbeterde aanpassing heeft uw organisatie een breder scala aan omgevingsschermen om uit te kiezen dan voorheen, met vijf spannende nieuwe thema’s toegevoegd aan de acht thema’s die momenteel beschikbaar zijn. Bij de nieuwe look en feel zullen eindgebruikers tijdens een vergadering genieten van meer controle over het display aan de voorkant van de kamer met een bijgewerkte interface voor het view switcher-menu. Bovendien kunnen gebruikers de front row-weergave aanpassen, inclusief de zichtbaarheid van de vergaderingschat, en kiezen welk vergaderonderdeel wordt weergegeven in het linker- en rechterdeelvenster. IT-beheerders kunnen het standaardaantal panelen en standaardcomponenten op paneel(en) configureren. “

Bron: geeky-gadgets

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.